Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Meclis'e sunulan 'imar affı' yasa teklifiyle ilgili olarak yaptığı açıklamada deprem vurgusu yaptı. Görür, depreme karşı güvensiz binalara imar affı uygulanmasına yönelik " Biz insanlarımızı ve yerel yönetimlerimizi binalarımızı deprem güvenli hale getirin, ya güçlendirin ya da yenileyin derken bu tür binaları affederek depremdeki yıkımı ve can kaybını legalleştireceğiz' demektir" ifadelerini kullandı.

Naci Görür: İmar affı, 'yıkımı ve can kaybını legalleştireceğiz' demektir

Bilim Akademisi üyesi jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Meclis'e "imar affı" yasa teklifinin sunulmasıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Depreme vurgu yapan Görür, "Eğer bu imara aykırı, kaçak, projesine uymayan deprem dirençsiz binaları da kapsayacaksa bunca emeğimize yazık" dedi.

Depreme karşı dayanıksız binaları kastederek "Ya güçlendirin ya da yıkıp yenileyin" ifadelerini yineleyen Görür, "Duyduklarım doğruysa, yakında yeni bir imar affı çıkacakmış. Eğer bu af imara aykırı, kaçak, projesine uymayan deprem dirençsiz binaları da kapsayacaksa bunca emeğimize yazık. Biz insanlarımızı ve yerel yönetimlerimizi binalarımızı deprem güvenli hale getirin, ya güçlendirin ya da yıkıp yenileyin derken bu tür binaları affederek depremdeki yıkımı ve can kaybını legalleştireceğiz demektir. Bu büyük bir sorumsuzluk ve vebal olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.