Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi’ne Boğaziçi Üniversitesi ‘kayyum rektörü’ Naci İnci atandı. Yeni atanan başka bir rektörün dini vakıf ve derneklerin etkinliklerine katıldığı dikkat çekti.

Naci İnci’ye bir koltuk daha
Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenler 802 gündür eylemlerini sürdürüyor.

Berkay SAĞOL

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 üniversiteye rektör atarken, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine de atama yapıldı. Atama kararları, Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Boğaziçi Üniversitesi ‘kayyum rektörü’ Naci İnci de Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliğine atananlar arasında yer aldı. Halen Boğaziçi Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi’nde Dekan Vekili olarak görev yapan Naci İnci, geçen sene de TÜBİTAK yönetim kurulu üyeliğine de atanmıştı.

Konseye İnci dışında Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve YÖK Başkanı Erol Özvar yeni üye olarak atanırken, Dr. Yener Mehmet Sonuşen ve Prof. Dr. İsmail Demir yeniden atandı.

Kurucu Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu olan ve kişiye özel ilanlarla gündeme gelen Gaziantep İslam ve Bilim Üniversitesi’ne (GİBTU) Prof. Dr. Şehmus Demir atandı. Yeni atanan rektörün dini dernek ve vakıfların etkinliklerine katıldığı görüldü. Prof. Dr. Demir’in Yedi Hilal Derneği’nin, İlim Yayma Cemiyeti’nin ve Hikmet İlim, Kültür ve Araştırma Vakfı’nın (HİKAV) çeşitli etkinliklerine katıldığı öğrenildi.

ALAKASI OLMAYAN BÖLÜMLERDE DEKAN VEKİLİ

Öte yandan kişiye özel ilanlar ve torpilli atamalarla gündeme gelen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in yerine ise Prof. Dr. Bülent Kent atandı. Rektör Osman Selçuk Aldemir, veterinerlik mezunu olmasına rağmen rektörlüğün yanı sıra Söke Mimarlık Tasarım Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Nazilli Güzel Sanatlar Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi’nin Dekan Vekili olarak görev yapıyordu.
Geçen aylarda İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nün “Maliye Teorisi Anabilim Dalı” için açılan kişiye özel şartlı doktor öğretim üyesi kadrosuna, Aydın İktisat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ali Sarılı’nın eşi Özgül Sarılı atanmıştı. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, açılan kadroyu akademik liyakat ve fırsat eşitliğinin sağlanması amaçlandığını iddia ederek savunmuştu. Daha önce de MHP MYK üyesi ve eski milletvekili Deniz Depboylu’nun oğlu Kağan Depboylu torpille araştırma görevlisi yapılmıştı.