Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’yi, rektörlük binası önünde protesto ederken “6284 senin mi sandın" pankartı açarak yere kırmızı boya döken 4 öğrenci hakkında ‘kamu malına zarar verme’ suçundan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.

Naci İnci’yi protesto eden öğrencilerin 4 yıla kadar hapsi istendi: Kamu malına zarar vermişler

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Naci İnci’nin, kendisini protesto eden 14 öğrenciye karşı "6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun" kapsamında koruma kararı aldırmasına tepki göstererek rektörlük binası önünde “6284 senin mi sandın" pankartı açan ve yere kırmızı boya döken 8 öğrencinin yargılandığı davada savcı görüşünü açıkladı. Tüm sanıkların ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ suçundan beraatlarını talep eden savcı, 4 sanığın ‘kamu malına zarar verme’ suçundan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

ÖĞRENCİLER DURUŞMAYA KATILMADI

Rektör İnci'nin, 6284 kapsamında 14 öğrenciye karşı koruma kararı aldırması üzerine Boğaziçili öğrenciler, '6284 senin mi sandın" yazılı pankart açarak İnci’yi protesto etmişti. Protestoda gözaltına alınan ve haklarında 6 ay ile 7 yıl arasında değişen oranlarda hapis istemiyle dava açılan 8 öğrencinin yargılanmasına İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün devam edildi. Öğrencilerin katılmadığı duruşmada avukatları hazır bulundu.

naci-inci-yi-protesto-eden-ogrencilerin-4-yila-kadar-hapsi-istendi-kamu-malina-zarar-vermisler-1080139-1.

Esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, her bir sanığın üzerlerine atılı ‘Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet’ suçundan beraatlarına karar verilmesini talep etti. Savcı, öğrencilerden 4’ünün ise protesto sırasında rektörlük binasına kırmızı boya atarak ‘kamu malına zarar verdikleri’ gerekçesiyle 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

SAVUNMA İÇİN SÜRE VERİLDİ

Mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamak için süre talep eden avukatlar, ayrıca rektörlük binasına atıldığı iddia edilen boyanın niteliğinin ve boyanın bir bez yardımıyla kolayca temizlenip temizlenemeyeceğinin araştırılmasını talep etti

Boyanın niteliğinin araştırılması talebini reddeden mahkeme, avukatlara esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre vererek davayı 23 Kasım 2022 tarihine erteledi.

(ANKA)