Rafael Nadal, aşının zorunlu tutulması halinde kariyerini sonlandırabileceğini söyleyen Djokovic'e katılmadığını belirtti. Nadal, "İnsanlar yapmak istediklerinde özgür. Ancak yetkililer aşıyı bir kural haline getirirse buna uymak zorundayız" dedi

Nadal'dan aşı karşıtı Djokovic'e yanıt

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgının kontrol altına alınması için devam eden aşı çalışmaları, spor dünyasında da yeni bir tartışmayı gündeme getirdi.

ATP’nin oyuncular için aşıyı zorunlu tutması halinde kariyerini noktalayabileceğini söyleyen erkekler tenisinin dünya 1 numarası Novak Djokovic’e itiraz geldi.

Dünya 2 numarası Rafael Nadal, Sırp tenisçinin bu düşüncesine katılmadığını açıkladı.

NTV Spor'un aktardığı habere göre Nadal, ülkesi İspanya’da verdiği röportajda, "İnsanlar yapmak istediklerinde özgür. Ancak yetkililer aşıyı bir kural haline getirirse buna uymak zorundayız. Güvenle seyahat ederek herkesi koruyabiliriz" dedi.

33 yaşındaki sporcu, Djokovic'in profesyonel kariyerini sürdürmek için aşı olmak zorunda kalacağını belirtti.

Nadal, pandemi nedeniyle kortlara dönüş tarihi hakkında tahmin yapamamasına rağmen, kariyeri hakkında endişelenmediğini de sözlerine ekledi.

DJOKOVİC NE SÖYLEMİŞTİ?

Aşı karşıtı olduğunu söyleyen Djokovic, "Seyahat edebilmek için birilerinin beni aşı olmaya zorlamasını istemem" demişti.

"Eğer aşı zorunlu hale getirilirse ne olacak?" diye soran Djokovic, "Bir karar vermek zorunda kalacağım. Şimdilik görüşümün değişip değişmeyeceğini bilmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.