‘Nadas’ sergisi, üç ressam ve bir seramik sanatçısını bir arya getiriyor

Ankara, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezinde 13-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek/gerçekleştirilen ‘Nadas’ isimli karma sergi üç ressam ve bir seramik sanatçısını bir araya getiriyor.

Serginin tanıtım bülteninde şu ifadeler yer alıyor:

“Nadas sergisi, benzer yollardan geçmiş ve yolları birçok defa kesişmiş bu dört sanatçının, yaşama, dünyaya, topluma dair düşüncelerini, kültürün oluşturduğu simgesel değerleri altüst ederek toplumun zihninde bir nadasa bırakma eylemi yaratmak olarak görülebilir.

Sergide soyut lekesel resimleri ile Ceren Ay ve haritalar üzerinde, tüm sınırları ve sınırsızlığıyla farklı kadın temsilleri sunan Esila Kocaoğlu dikkat çekerken hızlı bir şekilde dönüşen teknoloji enformasyonunun, yaşama dair değiştirdiği yeni algılama biçimlerini, hemen her gün gördüğümüz ikonografik sanal dünya imgeleriyle ilişkilendirilmiş başarı, şans gibi kavramları ifade eden figürleri ile Duran İleri izlenebilir. Bunun yanı sıra ölümcül çekiciliğe sahip kadın bedenlerinin bir femme fetale olarak neon ışıkları içinde, sivri fetiş aksesuarlarıyla pavyon kadınlarına adanmış seramik heykelleri ile Gamze Boz da görülmeye değer yapıtlarıyla bu sergide yer almaktadır.”

nadas-sergisi-uc-ressam-ve-bir-seramik-sanatcisini-bir-arya-getiriyor-1015092-1.