İnternet üzerinden online kitap satışı yapan Nadir Kitap ve Kitantik'in web sitelerine getirilen erişim engeli bugün kaldırıldı. Nadir Kitap ve Kitantik'ten yapılan açıklamaya göre mahkeme, kararın 'sehven' alındığını belirtti.

Nadir Kitap ve Kitantik'e getirilen erişim engeli kaldırıldı: Karar 'sehven' alınmış
Fotoğraf: AA

Çevrimiçi platform Nadir Kitap ve Kitantik'in web sitelerine 30 Kasım'da getirilen erişim engeli, mahkeme tarafından kaldırıldı.

Gerekçesi açıklanmayan erişim engelinin kaldırıldığını sosyal medya hesabından duyuran Nadir Kitap ve Kitantik, mahkemenin kararı 'sehven' aldığını aktardı.

Nadir Kitap, konuya ilişkin sosyal meyda hesabından şu paylaşımı yaptı:

"Erişim engelinin kaldırıldığını sosyal meyda hesabından duyuran Nadir Kitap, "Duyuru 2: Web sitemiz hakkında erişim engeli getiren ilgili mahkeme, kararın sehven alındığına hükmederek erişim engelinin kaldırılması kararı almıştır. Kitapsever dostlarımızla en kısa süre içerisinde yeniden bulaşacağımız müjdesini paylaşıyoruz."

Kitantik de sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımı yaptı:

"Erişim Engeli Hakkında Güncelleme: İlgili mahkeme tekrar değerlendirme yaparak erişim engeli kararının “sehven” verildiğini belirterek erişim engellemenin kaldırılmasına karar verdi. Teknik işlemlerin tamamlanmasını bekliyoruz. Kısa sürede tekrar birlikteyiz."

NE OLMUŞTU?

Online kitap satışı yapan Nadir Kitap ve Kitantik, sosyal medya hesaplarından yaptıkları duyuru ile web sitelerine erişim engeli getirildiğini açıklamıştı. Nadir Kitap ve Kitantik tarafından yapılan açıklamada, erişim engelinin gerekçesine dair bilgilerinin olmadığını belirtmişti.

Nadir Kitap, paylaşımında şunlara yer vermişti:

"Duyuru: 30.11.2022 tarihinde, akşam saatlerinde web sitemize mahkeme kararıyla erişim engeli getirilmiştir. Tarafımıza henüz bir tebligat yapılmadığı için şu aşamada gerekçe hakkında bilgi sahibi değiliz. Şirket avukatlarımız sabah saatlerinde ilgili mahkemeye gerekli müracaatları yapacaklardır. Tüm satıcı ve alıcı üyelerimize duyurulur."

Kitantik de sosyal medya hesabı üzerinden şu paylaşımı yapmıştı:

"Önemli Duyuru! Sitemize 30.11.2022 tarihinde saat 18:00 itibariyle mahkeme kararıyla erişim engeli getirilmiştir. Gerekçesini ve nedenini bilmiyoruz; maalesef konuyla ilgili bizimle hiçbir şekilde iletişimde bulunulmamıştır."