AKP’li Ünal’ın evinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Kadirova’nın ağabeyi, otopsi sırasında kardeşinin organlarının alındığını ve cenazeye zarar verildiğini öne sürdü

Nadira’nın ağabeyi Muhammed Ali Kadirova: Kardeşimin vücudunda darp izleri vardı

İSMAİL ARI

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın yaşadığı evde çalışan ve intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova’nın ağabeyi Muhammed Ali Kadirova, kardeşinin cenazesine ilişkin önemli bilgiler paylaştı. Ailece büyük acılar yaşadıklarını ifade eden Ali Kadirova, BirGün’e yaptığı açıklamada, özellikle annelerinin kötü durumda olduğunu ve acıya dayanamayarak ölmesinden korktuklarını ifade etti.


UZAKTAN ATEŞ EDİLDİ

Kardeşinin intihar etmediğini vurgulayan Muhammet Ali Kadirova sözlerine şöyle devam etti: “Olay gecesi Şirin Ünal’ın beni araması üzerine evine gittiğimde polisler ve savcı oradaydı. Savcı, ‘Bakma kötü olursun’ dedi ve ısrarlarım sonucu bir polis memuruna ‘Cep telefonu ile çekilen fotoğrafları göster’ dedi. Fotoğraflarda kardeşimin yüzü kanlar içindeydi. Ardından Adli Tıp Kurumu’na gittiğimde yine izinle kardeşimi gördüm. Yüzünde bulunan kan izleri temizlenmişti.”

KAFASINA SERT BİR CİSİMLE VURULDU

“Bir insan silahı göğsüne dayayarak ateş ettiyse nasıl yanık izi olmaz?” diye soran Kadirova “Mermi girişlerinin etrafında yanık izi yoktu. Kardeşimin önce darp edildiğini, kafasına sert bir cisimle vurulduğunu ve ardından uzak mesafeden ateş edilerek öldürüldüğünü düşünüyorum” diye konuştu. Ağabey Kadirova ayrıca, “Kardeşime ‘Fuhuş yapıyordu’ denilerek iftira atıldı. Bir süre önceye kadar korkuyordum ancak artık korkmuyorum. En fazla kardeşimin yanına giderim. Kardeşimi Özbekistan’a götürdüğümüzde otopsi yaptırmak istedik. Bizlere ‘Otopsi yapılacak bir yeri kalmamış’ dediler. Kardeşimin bedenine zarar verilerek ne amaçlandı? Ne gizlenmeye çalışılıyor?” diye konuştu.

KAYITLAR İNCELENEBİLİR

Otopsi esnasında Kadirova’nın bedenine zarar verildiği iddialarına ilişkin BirGün’e konuşan Adli Tıp Uzmanı Şebnem Korur Fincancı, “Otopsi işlemi fotoğraflar ve videolar ile kayıt altına alınır. Avukatlar talep ettiği takdirde bu görüntülere ulaşabilir.Otopside iç organlar çıkarılır, incelemeler yapılır ve karın boşluğuna yerleştirilir. Ayrıca otopsi işleminde çoklu örnekler ile çalışılır. Yani üst laboratuvara yeni bir inceleme talebinde bulunulabilir. Otopsi görüntüleri olmadan yorum yapmak çok sağlıklı olmaz ve yorum yapmak için ciddi bir inceleme gerekiyor” dedi.

ELÇİLİK BAŞSAVCIYLA GÖRÜŞTÜ

Özbekistan Büyükelçiliği yetkililerin cuma günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gittiği ve bilgi aldığı öğrenildi. Büyükelçilik yetkilileri görüşmeyle alakalı ilerleyen günlerde açıklama yapabileceklerini ifade etti.

SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILIYORMUŞ

Nadira Kadirova’nın, Ünal’ın evinde çalışma izni olmadan kaçak olarak çalıştığı, sigortasının yapılmadığı öğrenildi.