AKP’nin hazırlamış olduğu nafaka düzenlemesiyle ilgili çalışma, bugün partinin MYK toplantısında Erdoğan'a sunulacak. Yeni düzenlemeyle birlikte ‘nafakaya üst sınır getirilmesi’ veya ‘evliliğin süresine göre yeni ödeme düzeni oluşturulması’ bekleniyor.

Nafaka düzenlemesi bugün Erdoğan’a sunuluyor: ‘Üst sınır’ iddiası

Nafaka düzenlemesi bugün AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Yeni yılın ilk AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında en önemli gündem maddelerinden olması beklenen nafaka düzenlemesinde, kademeli formül üzerinde duruluyor.

İktidara yakınlığıyla bilinen Türkiye gazetesinin haberine göre, nafaka düzenlemesi için düşünülen kademeli formülde, ‘nafaka süresine üst sınır’ ya da ‘evlilik süresine göre nafaka’ verilmesi gündemde.

Çekişmeli boşanmalarda ise tazminat ve velayet gibi anlaşmazlıkların eşler boşandıktan sonra karara bağlanması planlanıyor.

Söz konusu düzenlemenin Erdoğan’ın son müdahalelerinin ardından tamamlanarak kısa bir süre içerisinde Meclis’e sunulması planlanıyor.

SPOR YASASI DA SUNULACAK

Öte yandan toplantıda, AKP’nin üzerinde çalıştığı spor yasası ile ilgili de Erdoğan’a bir sunum yapılacak.

Yaklaşık 65 maddeden oluşan spor yasa teklifinde spor kulüplerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan verilecek tescille kurulması sağlanacak.

Spor kulüpleri yöneticilerinde olması gereken ‘niteliklerin’ belirlendiği kanun teklifinde, kulüpler gerektiğinde bağımsız denetim kuruluşları tarafından da denetlenebilecek.

Yapılan sözleşmeler Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bildirilecek. Toplantıda ayrıca, Erdoğan kurmaylarından yeni ekonomi modeline ilişkin sahadan gelen görüş ve talepleri dinleyecek.