Nagehan Alçı, Ali Babacan'la hareket eden AKP'li isimleri açıkladı

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın parti kurma çalışmalarıyla ilgili olarak kulis yazdı. Harekette çatırdama olduğunu ileri süren Alçı, Ertuğrul Günay ve Haşim Kılıç'ın ayrılmak üzere olduğunu iddia etti.

Nagehan Alçı, Habertürk'te "Ali Babacan Hareketi’nde çatırdama var" başlığıyla yayımlanan yazısında "Bu hareket temelde 4 isim üzerinden ilerliyor: Ali Babacan, Beşir Atalay, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin. Bu 4 ismin de ortak özelliği MSP-Refah Partisi geleneği içinden gelmeleri" ifadelerine yer verdi.

Alçı, yazısının devamında şu kulis bilgilerini verdi:

"Mesela Beşir Atalay’ın bu hareket içinde olmadığını söylemek Ankara’nın Türkiye’nin başkenti olmadığını iddia etmekten farksız. Atalay bırakın olmamayı, bu işin tam merkezinde. Hatta en önemli figür ve karar verici. Babacan’ı yönlendiren, ‘abilik’ yapan, esas karar merci."

"Hüseyin Çelik, Ertuğrul Günay ve Haşim Kılıç gibi isimler ise MSP-RP geleneğinden gelmedikleri için hareketin çekirdeğinde yer almıyorlar ve gördüğüm kadarıyla bu durumdan rahatsızlar. Bu problemi bu hareketin manevi lideri konumundaki Abdullah Gül çözebilir mi? Bilmiyorum."

Duyduğum kadarıyla Hüseyin Çelik’in yan ısıra hareketten kopma olasılığı yüksek diğer iki isim ise Ertuğrul Günay ve Haşim Kılıç. Bu harekete başından beri destek veren eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç’ın özellikle çekirdekteki 4 isimden biri nedeniyle rahatsızlığı olduğunu ifade edebilirim. Kısacası Babacan Hareketi’nin temel taşları Babacan’ın kendisinin yanı sıra Beşir Atalay, Nihat Ergün ve Sadullah Ergin."