Nagehan Alçı: Hakan Atilla bana teşekkür etti

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonundakarşılaştığı Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla'nın kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Alçı, '29 Ekim Cumhurbaşkanlığı resepsiyonundan notlar' başlığıyla bugün yayımlanan yazısında, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından Saray'da düzenlenen 29 Ekim resepsiyonundan izlenimlerini aktardı.

Kendisine göre gecenin en ilginç konuklardan birinin yakın zamanda Borsa İstanbul Genel Müdürlüğü'ne atanan Mehmet Hakan Atilla olduğunu belirten Alçı, "Görür görmez de ABD’deki cezaevi sürecinden nasıl bu kadar dinç ve pozitif çıktığını sordum" dedi.

Alçı'nın yazısının ilgili bölümünde şu ifadeler yer aldı:

"Gecenin bence en ilginç konuklarından biri de Hakan Atilla idi. Borsa İstanbul’un başına atanan Atilla ile salona girdikten kısa bir süre sonra karşılaştım. Görür görmez de ABD’deki cezaevi sürecinden nasıl bu kadar dinç ve pozitif çıktığını sordum.

“Bu yanlışlığın düzeltileceğine olan inancımı hiç kaybetmedim Nagehan Hanım. Umutsuzluğa kapılmadım çünkü herkes biliyordu ki asla suç işlemedim. Sanırım beni olumlu düşünce ve inanç ayakta tuttu. Bu arada ben ABD’de hapisteyken aileme ve bana olan desteğiniz için teşekkür ederim” dedi.

Davette karşılaştığım ve konuşma fırsatı bulduğum birçok Bakan ve devlet yetkilisi oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ile de sohbet ettik. Bir sonraki yazıda resepsiyondan notlara devam edeceğim…"

NE OLMUŞTU?

Eski Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, 27 Mart 2017’de New York JFK Havalimanı’nda gözaltına alınmış ve İran yaptırımlarının ihlali suçlamalarıyla açılan davanın tek sanığı olarak yargılanmıştı. Jüri, Atilla’yı hakkındaki 6 suçlamanın 5’inden suçlu bulmuş, “kara para aklama” suçlamasından ise masum olduğuna karar vermişti.

İran yaptırımları davasında suçlu bulunan Hakan Atilla, 32 ay hapis cezası almıştı.

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan ve 19 Mart 2016’da ABD’de tutuklanan iş insanı Rıza Sarraf ise yargılanmasına kısa süre kala 26 Ekim 2017’de hakkındaki suçlamaları kabul etmiş ve savcılıkla iş birliğine gitmişti.