Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon’a kendisine hakaret ettiği iddiasıyla açtığı ilk davayı kaybeden Nagehan Alçı, ikinci davayı da kaybetti.

Nagehan Alçı'ya mahkemeden ikinci ret

Nagehan Alçı’nın, Haluk Hepkon hakkında 'hakaret' iddiasıyla açtığı davanın reddedilmesi üzerine açtığı "hakkında verilen beraat kararının bozulması” talebi de İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi tarafından reddedildi.

"Bu hususta karar verilmesine yer olmadığı" gerekçesiyle verilen bararı Cumhuriyet’e değerlendiren Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Hepkon, "Atatürk’e hakaret eden, hak ettiği yanıtı alır. Sözlerimin arkasındayım. Yargı da zaten kendisine gerekli yanıtı verdi" dedi. 

"İKİNCİ BERAAT GİBİ OLDU"

Hepkon’un avukatı Av. M. Ruşen Gültekin ise karar sonrası şunları söyledi:

"Alçı’nın suç duyurusu üzerine hakaret suçundan hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından beraat kararı ile sonuçlandırılmış, yani kesinleştirilmişti. Buna rağmen bu karar aleyhine olağanüstü kanun yoluna başvuru yolu mümkün olmamasına rağmen Nagehan Alçı, bu karara itiraz etmişti. Elbette Yüksek Mahkeme böyle bir kanun yolunun mümkün olmadığını belirterek yapılan başvuruyu reddetti. Böylece sanki Haluk Bey iki kere beraat etmiş gibi olmuştur."

NE OLMUŞTU?

Nagehan Alçı Habertürk’teki köşesinden 10 Kasım 2018’de tepki çeken bir Atatürk yazısı yazmış, Haluk Hepkon ise kişisel Twitter hesabı üzerinden Nagehan Alçı’nın bu yazısına ithafen, “Nagehan Alçı... Menfaat ya da nakit karşılığında her şeyi yazabilen, her türlü rezilliği yapabilen bir organizmaydı” paylaşımında bulunmuştu.

Nagehan Alçı, paylaşımın ardından 2018 yılında Haluk Hepkon hakkında suç duyurusunda bulundu. Hepkon'un cezalandırılması için 2019 yılında iddianame düzenlendi. Hepkon'un avukatları tarafından yapılan savunmada, "Kaba sözdür, rencide edebilir ama hakaret değildir. Düşünce özgürlüğü kapsamında kötü söz olarak algılanabilir" denildi.

Yerel Mahkeme, Haluk Hepkon'un yaptığı paylaşımda hakaret suçunun unsurları olmaması nedeniyle beraat kararı verdi.  Bu karar sonrası Nagehan Alçı yerel mahkemenin kararını İstinaf Mahkemesi'ne götürdü. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 34. Ceza Dairesi'nin verdiği kararda Nagehan Alçı'nın başvurusunu reddederek, yerel mahkemenin beraat kararını onadı. 

Ancak Nagehan Alçı'nın avukatları "Kanun Yararına Bozma" yoluyla Haluk Hepkon hakkında verilen beraat kararının bozulmasını istedi. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi ise “Böyle bir hususta karar vermeye yer olmadığı” gerekçesiyle başvuruyu reddetti.