Nalân Alaylı, "Coşkun Tanrının Çocukları" isimli sergisiyle, 12-20 Kasım süresince her gün 10.00-22.00 saatleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Nalân Alaylı, "Coşkun Tanrının Çocukları" adlı sergisiyle sanatseverle buluşacak

Nalan Alaylı, "Coşkun Tanrının Çocukları" adlı sergisiyle, 26. İstanbul Tiyatro Festivali katılımcılarıyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde 12-20 Kasım'da sanatseverlerle buluşacak. Sergi 10.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

35 yıldan uzun bir zamandır Devlet Tiyatroları’nda kostüm tasarımcılığı yaparak 100’den fazla oyuna emek veren sanatçı, 2019 yılındaki ilk kişisel sergisi olan Oyunlardan Portreler'in devamı niteliğindeki son sergisinde, ürettiği yeni portre ve eskizleri paylaşıyor.

NALAN ALAYLI KİMDİR?

1983 yılında 9 Eylül Üniversitesi Tiyatro Ana Sanat Dalı, Sahne Tasarımı bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. Halen İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda kostüm tasarımcısı olarak çalışan ve 2015 yılından beri portre çalışmalarına devam eden Nalan Alaylı, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenen Yol ile 2022 Yeni Tiyatro Dergisi Emek ve Başarı Ödülleri’nde En İyi Kostüm Tasarımı’na layık görüldü. Sanatçının kostümlerini tasalardığı oyunlar arasında; Bir Garip Orhan Veli, Ölüleri Gömün, Fehim Paşa Konağı, Eğer Bu Bir Film Olsaydı…, Güneş Batarken Bile Büyük, Elektra, Sevgili Hayat, Hırçın Kız, İyi Şanslar, Dört Mevsim, İki Kişilik Hırgür, Günün Çorbası, Amadeus ve Duvar bulunuyor.