Beşiktaş, grubun en güçlü takımı Napoli’ye yine yenilmedi. Rakibiyle 1-1 berabere kalan siyah-beyazlılar gruptan çıkma yolunda önemli bir puan aldı.

Napoli’ye geçit yok!

SERKAN FİDAN

Şenol Güneş’in orta sahada Gökhan İnler’i tercih etmesi bekleniyordu, ancak sol önde Adriano sol bekte ise Tosiç’i sahaya sürmesi ve defansın göbeğini Rhodolfo-Marcelo ikilisine teslim etmesi sürpriz oldu. Zira Güneş bu formülü, Gençlerbirliği maçının ilk yarısında denemiş ve pek de başarılı olamamıştı.

Tosiç’in sakatlanmasıyla eğrisi doğrusuna denk geldi. Oyuna giren Cenk Tosun en uca geçerken Adriano sol beke, Quresma da onun önüne geçti. Aboubakar da zaman zaman Cenk ile yer değiştirse de oyuna genellikle sağ açık olarak devam etti.

Beşiktaş 29’da gole çok yaklaştı. Atiba Hutchinson’ın önünde kalan topa sol ayağıyla yaptığı vuruş, yan direğe çarpıp dışarı çıktı. Maçın ilk yarısında taraflar dengeli bir oyunu tercih ettiği için ilk yarı golsüz sona erdi.

Maçın ikinci yarısında da taraflar dengeli oynamaya devam etti. Ancak dakikalar ilerledikçe Napoli, oyunu Beşiktaş alanına yığmayı başardı. Konuk ekip 69’da Insigne ile gole yaklaştı, ancak İtalyan futbolcu çerçeveyi tutturamadı. 74’de ise Callejon’un vuruşu takım arkadaşı Hamsik’e çarpıp kaleci Fabri’nin önünde kaldı.

Maçın son çeyreğine girerken Beşiktaş vites arttırdı. Oyunu rakip ceza sahası ve etrafına yığmayı başaran temsilcimiz, oyuna Gökhan İnler’in yerine giren Oğuzhan’ın 76. dakikadaki vuruşunda savunmaya çarpan topta penaltı bekledi, ancak hakem Mark Clattenburg aynı fikirde değildi. Ancak İngiliz hakem bu pozisyondan 3 dakika sonra penaltı kararı veriyor ve topun başına geçen Quresma temsilcimizi 1-0 öne geçiriyordu.

Beşiktaş’ın son çeyreğine kadar oyunu tutmayı başaran ve rakibine pozisyon vermeyen Beşiktaş’ın kalan 10 dakikada da aynısını yapıp maçı kazanacağını düşünenleri yanıltan gol 3 dakika sonra geldi. Hamsik’in ceza yayının hemen gerisinden sol ayağıyla yaptığı şık vuruş tam köşeye gidiyor ve Fabri’yi çaresiz bırakıyordu.

Maçın uzatma dakikalarında Insigne yürekleri ağıza getirse de kalan sürede başka gol olmadı ve Beşiktaş yenilmezlik serisini sürdürerek puanını 6’ya çıkardı. Grup lideriyle oynadığı iki maçtan 4 puan çıkarmak Beşiktaş için Avrupa serüvenini ilk bahara taşımak adına önemli bir adım oldu.