Nar Kadın Dayanışması, İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla feshedilmesine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, "Biz İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkıyoruz, çıkacağız, vazgeçmiyoruz. Biliyoruz ki bu yolun sonu her türlü ölüme çıkıyor çünkü. Feminist mücadelemizin geri dönüşü yok" denildi.

Nar Kadın Dayanışması: Bizi öldürmek isteyenlere karşı mücadelenin geri dönüşü yok

Kadınlar için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Resmi Gazete’de yayımlanan kararıyla feshedilmesine Nar kadın Dayanışması’ndan tepki geldi.

Nar kadın Dayanışması’ndan Duygu Akpınar, bugüne kadar devletin bu konuda nerede durduğunu bildiğini söyledi.

Türkiye’de kadınların kadınlardan başka kimsesi olmadığına vurgu yapan Akpınar, “Burası zaten ölü kadınlar memleketi. Ya korkuyla yaşarsın, sindirilirsin, ezilirsin, sömürülürsün, şiddete maruz bırakılırsın ya da öldürülürsün. Kadınlar bunu kabul etmediler, sinmediler” dedi.

“Türkiye’de kadın hareketi her zaman korkusuzca bu uygulamaları önünde durdu, devlete direndi, pes etmedi kimi zaman da geri adım attırdı” diyen Akpınar, şöyle konuştu:

“Bu da öyle bir süreç imzalandığından beri İstanbul Sözleşmesi’ni uygula, 6284’ü uygula diye avaz avaz bağırdık, sıkıştırdık. Bunun öcünü almak istiyorlar, bu avaz avaz sesin, bu yılmazlığın, baş eğmezliğin, isyanın öcünü almak istiyorlar. Bugün artık bu bir ölüm kalım savaşından bile çıkmıştır, İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması bizim hayatta kalma şansımızı elimizden almıştır. Ya öldürüleceğiz ya da öldürüleceğiz demek ki bu topraklarda. Bu avaz avaz ses öfke dolu, hınç dolu yalnızca bizim elimizi yakanızda değil, öldürülen binlerce kadının da eli yakanızda. Biz İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkıyoruz, çıkacağız, vazgeçmiyoruz. Biliyoruz ki bu yolun sonu her türlü ölüme çıkıyor çünkü. Feminist mücadelemizin geri dönüşü yok.”

"BU İKTİDAR DA KARARLARI DA HÜKÜMSÜZDÜR"

Nar Kadın Dayanışması, AKP Ankara İl Başkanlığı'nda İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesine tepki gösterdi.

Açıklamada, "Bu iktidar da kararları da hükümsüzdür!" denildi.

Kadınların açıklamasına polis müdahale etti.