Nar Kadın Dayanışması'ndan Emine Bulut açıklaması

Nar Kadın Dayanışması, Emine Bulut ile ilgili açıklama yaparak, "Katilin suç ortakları kim? Emine'nin, ölmek istemeyen bir kadının daha hayatını çalan bu katiller kim?" diye sordu.

Yapılan açıklamada "İşte o katilleri cesaretlendirenler, kadınların mücadele ile kazandığı haklarını gasp etmeye çalışan, ‘kadın- erkek eşit değil, fıtratlarında yok’ diyenlerdir. İstanbul Sözleşmesi feshedilebilir diyenler, 'Müslüman aile yapısına saldırı' diyerek manşetlerine taşıyanlar, nafaka hakkını gasp etmeye, mecliste boşanmayı önlemek için komisyon kurmaya kalkanlar, hepsi katilin suç ortakları…" denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Basına ve Kamuoyuna;

Katillerin suç ortakları var!

Kırıkkale’de çocuğunun gözü önünde “ölmek istemiyorum” diye haykıran Emine Bulut boşandığı erkek Fedai Baran tarafından yaşamdan kopartıldı.

Peki katilin suç ortakları kim? Emine'nin, ölmek istemeyen bir kadının daha hayatını çalan bu katiller kim?

Asıl görevleri kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini önlemek iken, esasında bu katillere zemin hazırlayanlar, sırtlarını sıvazlayanlar kim?

İşte o katilleri cesaretlendirenler, kadınların mücadele ile kazandığı haklarını gasp etmeye çalışan, ‘kadın- erkek eşit değil, fıtratlarında yok’ diyenlerdir.

İstanbul Sözleşmesi feshedilebilir diyenler, 'Müslüman aile yapısına saldırı' diyerek manşetlerine taşıyanlar, nafaka hakkını gasp etmeye, mecliste boşanmayı önlemek için komisyon kurmaya kalkanlar, hepsi katilin suç ortakları…

Yazdıkça bitmeyen failler listesi…

Emine Bulut yıllardır yürürlükte olan ancak uygulanmayan İstanbul Sözleşmesinin gereğini yerine getirmeyen hükümet politikaları yüzünden öldü.

Emine Bulut kadın cinayetlerinde giyilen jilet gibi takım elbiselerinin hatırına verilen “iyi hal indirimlerinin” kötülüğünce öldü.

Erkek egemen müftü zihniyeti, kadınların ne giyeceğine, saat kaçta sokakta olacağına karışma cüreti bulanlar, kaç çocuk doğuracağına karışanlar, kadınları kamusal alandan koparmaya eve kapatmaya çalışanlar kadın cinayetlerinin en büyük sorumlusu.

Bu zihniyet hayatlarımızı kuşatırken her seferinde tekrar ortaya çıkan 'idam', 'hadım' gibi meselenin politik ve toplumsal boyutlarını önemsizleştiren, sorumluları görünmez kılan tartışmalar; şiddeti magazinleştirmekten başka bir işe yaramamaktadır. Karşımızda böyle saydıkça bitmeyen fail listesi var. Fakat biz kadınlar, erkek terörüne karşı yıllardır susmadığımız gibi bugün de susmuyoruz.

Başka bir kadının kirpiği bile yere düşmesin diye sonuna kadar mücadele edeceğiz!

Bir kişi daha eksilmeyeceğiz! Öfkemizle, hıncımızla kadın düşmanı politikalarına karşı duracağız!

Çünkü yaşamak istiyoruz ve bu faillerin yarattığı düzeni yok edip yeni bir yaşamı kuracak olan bizim isyanımız!

Nar Kadın Dayanışması"