Bursa'da koronavirüs tedbirlerini ihlal ederek kapalı olması gereken kafede toplanarak nargile içen kişilere ceza yazıldı

Nargile kafede yakalanan 18 kişiye ceza yağdı

Bursa’da koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken kafede nargile içerken yakalanan 18 kişiye, toplam 56 bin 700 TL ceza kesildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, merkez Yıldırım ilçesi Emirsultan Mahallesinde salgın nedeniyle kapalı olması gereken bir kafenin faaliyetine devam ettiği ihbarını aldı.

CEZA YAĞDI

nargile-kafede-yakalanan-18-kisiye-ceza-yagdi-728669-1.

Kafeye baskın düzenleyen ekipler, 18 kişiyi nargile ve çay içip, tavla oynarken yakaladı. Polis ekipleri, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefet eden 18 kişiye, kişi başı 3 bin 150’şer TL olmak üzere toplam 56 bin 700 TL ceza kesti.

Öte yandan koronavirüs tedbirleri konusunda en fazla ihlal yine kahvehanelerde gerçekleşiyor. Ülkenin çeşitli yerlerinde gizlice açılan kahvehanelere baskınlar düzenleniyor, oyun oynayanlara cezalar yazılıyor.

Son olarak Adapazarı'nda kahvehaneye çevrilen evde yakalanan 16 kişiye sosyal mesafe kuralını ihlal ettikleri için toplam 50 bin 400 TL ceza kesildi.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Adapazarı’nda boş bir evin kahvehaneye çevrilerek, oyun oynatıldığını belirledi. Yapılan baskında, 16 kişi yakalandı. Ev sahibinin de aralarında bulunduğu 16 kişiye, 3 bin 150’şer TL'den toplam 50 bin 400 TL ceza verildi. Adapazarı Belediyesi ekipleri ise evi mühürledi.

Konya Selçuklu'da ise koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında kapalı olması gerekirken hizmet veren kahvehaneye polis baskın düzenledi. Baskında, işletmenin depo ve bodrum kısmına saklanırken yakalanan 26 kişiye 81 bin 900 lira para cezası kesildi. Selçuklu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Musalla Bağları Mahallesi Çukurçimen Sokak üzerinde bulunan ve daha önce mühürlendiği tespit edilen kahvehanenin, koronavirüs tedbirlerini ihlal ederek yeniden çalışmalarına devam ettiğini tespit etti. Bunun üzerine iş yerine giden polis, içeride arama yaptı. Aramada depo ve bodrum kısmına saklanan 26 kişiyi yakaladı. Yakalanan kişilerden biri hakkında da arama kararı olduğu belirtildi. (AA, DHA)