Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin: Şehrin silüetini bozmayacağız

BERKAY SAĞOL

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, görev süresi boyunca yaptığı çalışmaları BirGün’e anlattı. Şehrin silüetini bozmadan kentsel dönüşüme devam edeceklerini belirten Engin, hiçbir bahaneye sığınmadan vaatleri gerçekleştirdiklerini ve gerçekleştirmeye devam edeceklerini söyledi.

Şehircilik ilkelerini korumanın önemli olduğunu ifade eden Engin, “Kentsel dönüşümde yüzde yüz uzlaşı için söz vermiştik. Yaklaşık 1 buçuk yıllık müzakere sürecinin ardından uzlaşma sağlandı. Hemen ardından 210 dairelik ilk projeyi başlattık. Çok katlı olmayan, şehir silüetini bozmadan 5 artı 1 kat şeklinde. Şehrin betonlaşma kaygısının ve ileriki yıllarda oluşabilecek altyapı sorunlarının giderilerek, yollar, yeşil alanlar, parklar ve meydanlar yaparak kentsel dönüşümü gerçekleştiriyoruz” dedi.

Dönüşümün kentin geleceğini etkileyeceğini bir proje olduğunu dile getiren Engin, “Sadece o binalarda oturanları değil, Narlıdere’yi hatta tüm İzmir’i ilgilendiriyor. Burayı güzelleştirecek, refahını artıracak, yeni yollar, yeşil alanlar kazandırarak esnafında gelirini artıracağız. Yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz ve bu yüzden adım adım gidiyoruz. Narlıdere metrosunun bitmesi de ilçemize müthiş bir ivme kazandıracak” diye konuştu.

BAHANELERE SIĞINMADIK

Pandemi süreci ve döviz kurundaki yükselişi değerlendiren Engin, “Büyük zorluklarla karşılaştık. Öyle görünüyor ki görev süremiz tamamlanana kadar da bu döviz artışı, ekonomik sıkıntılar devam edecek. Ancak geldiğimiz günden beri borç, pandemi ve kriz gibi hiçbir bahaneye sığınmadan yurttaşa taahhüt ettiğimiz her şeyi yaptık. Çalışanlara borcumuz yok, piyasaya borcumuz yok. Verdiğimiz bütün sözleri, bütün projeleri yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz. Hiçbir projemiz durmadı. Yurttaşa ne söz verdiysek fazlasıyla yaptık. Yaklaşık bir kilometrelik yayalaştırılmış bir sevgi yolu yaptık. Yeni meydanlar yapıyoruz. Pir Sultan Abdal Parkını açtık. Bisiklet ve yürüyüş yolları yaptık. Yaşam kalitesini artırmak için orman tesislerini ve çay bahçelerini hizmete açtık. Her mahalledeki kıraathanelere bir kitaplık verdik. Bu proje oldukça ilgi gördü” diye konuştu.

Nüfusa oranla ilçede 5 anaokulu hedeflerinin olduğunu söyleyen Engin, “Göreve geldiğimizden beri 3 anaokulunu açtık. 2022 yılında da diğer ikisini açacağız. Bu oranda Türkiye’de birinciyiz. Sahilevleri’nde yaklaşık 240 tekne kapasiteli bir yat limanı projemiz var. Denizin içine İzmir’in en güzel en modern nikâh sarayını yapacağız. Ayrıca yeme içme alanları da olacak. Orada en az bin kişilik istihdam ön görüyoruz. O bölgeyi tamamen yayalaştırarak bir turistik alan haline getireceğiz. İlçeyi günübirlik turizm ile canlandırmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. Narlıdere’de tarihe sahip çıkıldığının altını çizen Engin, şunları söyledi: “Narlıdere’nin temelleri eski adı Yukarıköy olan bugünkü Narlı Mahallesi'nde 200-300 yıl önce atılmış. Maalesef buradaki birçok tarihi yapı yok olarak apartmana dönüşmüş. Günümüze ulaşabilen yaklaşık 85 tarihi evi ve meydanı yeniliyoruz. Yarısına yakını tamamlandı. 1.5 yıl sonra İzmir'in incisi olacak.”