Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, göreve gelişinin üzerinden geçen 3 yıllık süreci anlattı. Kentsel dönüşümden Narlıdere Metrosu'na ve kadınlara yönelik çalışmalara vurgu yapan Engin, vaat ettikleri tüm projeleri en geç 1 yıl içinde tamamlayacaklarını söyledi.

Narlıdere Belediye Başkanı: Projeler en geç 1 yılda tamamlanacak

BİRGÜN EGE

Yerel seçimlerde göreve gelen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçede 3 yıllık başkanlık süresince yaptığı faaliyetleri anlattı. Göreve geldikleri günden itibaren şehrin ihtiyaçlarını ortak akılla belirlediklerini söyleyen Engin, “Kaynaklarımızı belirledik. Varlıklarımızı göz önünde bulundurarak projelerimizi açıkladık. Seçimde vaat ettiğimiz projeler ya tamamlandı ya devam ediyor ya proje aşamasında. En geç 1 yıl içinde vaat ettiğimiz projelerin tamamını bitirmiş olacağız” dedi.

Narlıdere nüfusunun 70 bine dayandığını ifade eden Engin, “Önümüzde 20-30 yılda yeni imar planlarının hayat geçmesiyle kent nüfusu en fazla 130 bin olacağı öngörülüyor. Amacımız şehrimizi koruma ve kalkındırma ekseninde büyütmek. Şehrimizin ormanla deniz arasında konumlanışı bir yıl sonra bitecek Narlıdere metrosuyla oluşacak kolaylıktan dolayı cazibe merkezi haline geliyor. Gayrimenkul, kira gelirleri artıyor. Şehrimizin her gün refah seviyesi yüksek göç alıyoruz” diye konuştu.

3 yıllık görev süresinde tamamladıkları projeleri anlatan Engin, "3 ana okulumuzun kapasitesini 5’e çıkartarak en geç bir yıl içerisinde 400 kapasiteye ulaştıracağız. Restorasyon projemizle yaklaşık 100 evin restorasyonu tamamlanacak. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde İzmir’in lezzetlerini buraya toplamak istiyoruz. Yaya ve bisiklet yolları yayalara, engellilere, çocuklara göre dizayn edilmesi lazım. Bu yönde ciddi çabalar gösteriyoruz. 3 yıl içinde bu projeleri bitirdik. Kadınlar çabalarımızın odağında. Hem anaokulu projemizle hem de kadın kooperatifi ve diğer çabalarımızla kadınları desteklemeye devam ediyoruz. 6 alanda kadınlarımız üretip pazarlayıp ev ek katkıda bulunuyorlar. Meslek fabrikasıyla yüzlerce kadın her meslek sahibi olabileceği sektörlerin eleman ihtiyaçlarını karşılayacak proje hayata geçti" ifadelerini kullandı.

‘UZLAŞARAK YAPACAĞIZ’

Kentsel dönüşümün hem İzmir hem Narlıdere için en önemli konulardan bir tanesi olduğunu vurgulayan Engin, şunları söyledi: “30-40 yıl önce yaptığımız apartmanlar da dönüşmek zorunda. İzmir’in yüzde 75’inin yeniden yıkılıp yapılması lazım. 2013 yılında çevre şehircilik ve iklim bakanlığı ile birlikte yapılan bir proje var. Biz de seçildikten sonra bu süreci hızlandırdık. 2 yılda 43 hektar alanda 4 mahallede imar değişiklik alanlarını onayladık. Vatandaşlarımız demokratik haklarını kullandılar. Bilirkişi aşamasında dava süreci devam ediyor. Dava sonucunu bekleyeceğiz. Vatandaşlarımızın referandum oylarına başvuracağız. Yüzde 75-80’i evet demeden başlamayacağız. Vatandaşla polemiğe kutuplaşmaya girmeyeceğiz. Ne yapacaksak uzlaşarak yapacağız. İzmir metrosunda da sona gelindi. 2023 Mart ayında Narlıdereliler’in hizmetine sunulacak. Demiryolu Narlıdere’ye daha çok ziyaretçi sağlayacak.”