Narlıdere Belediyesine ait Narbel şirketinde çalışan yaklaşık 250 işçi, Türk, İş’e bağlı Belediye İş sendikasından istifa ederek DİSK'e bağlı Genel İş 5 nolu şubeye üye oldu. Yapılan açıklamada, “İşçilerin kazanımlarını, yasadan gelen hakları ne varsa kazanacağız” dendi.

Narlıdere Belediyesi işçileri Türk-İş'ten istifa ederek DİSK'e üye oldu

BİRGÜN EGE

İzmir’in Narlıdere Belediyesi’ne ait Narbel şirketinde çalışan işçiler, Türk, İş’e bağlı Belediye İş sendikasından istifa ederek DİSK'e bağlı Genel İş 5 nolu şubeye üye oldu. Narlıdere Pir Sultal Abdal Parkında buluşan işçiler, Genel İş 5 nolu şube yönetimiyle yaptıkları toplantıda üye geçişleri üzerine görüşlerini bildirdiler.

300 işçinin çalıştığı şirkette yaklaşık 250 işçi, üye olduğu Genel İş 5 No yarın yetki için başvuru yapacaklarını duyurdular. 2 yıldır Belediye İş'te örgütlü olduklarını ancak ekonomik ve sosyal haklarının karşılanmadığını belirten işçiler, sendika yönetiminin de taleplerine sessiz kaldığını ifade etti. Bu yüzden yeni dönem yetki sürecinde Genel İş 5 Nolu şubede örgütlenmek istediklerini belirten işçiler, DİSK'in sendikal anlayışına güvendiklerini ve sorunlarının çözüleceğine inandıklarını söyledi.

BU İŞ YERİNDE DE DİSK'İN BAYRAĞINI DİKECEĞİZ

Genel İş 5 Nolu şube Başkanı Ali Haydar Kara, işçilerle görüşmenin ardından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sendikamız yaklaşık 1 ay önce Narlıdere Belediyesinde çalışan arkadaşlarımızın belirlediği işçi temsilcileriyle toplantılar yaptı. 5 ve 2 nolu şube ile örgütlenme sürecini yürüttük. Şirkette çalışan işçi arkadaşlarımızdan üye süreci genel çoğunluğu sağlamış durumdayız. Yarın Bakanlığa yetkiye başvuruyoruz. 12 Eylül kalıntısı olan sendikalar yasasında saçma bir uygulama var; Çalışanların yüzde 80'i özgür şekilde başka bir sendikayı tercih etse de yasadan kaynaklı istifa ettiği sendikada üyeliği bir ay daha devam ediyor. Onlar yetki aldığını düşünse dahi bizler bu işin peşini bırakmayacağız. Bu iş yerinde de DİSK'in bayrağını dikeceğiz, işçilerin kazanımlarını, yasadan gelen hakları ne varsa kazanacağız."