Narlıdere Belediyesi’nde 116 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonrası işçiler grev kararını astı. Anlaşma sağlanamazsa işçiler 13 Haziran’da greve çıkacak.

Narlıdere Belediyesi’nde grev kararı asıldı

BİRGÜN EGE

Belediye-İş Sendikası İzmir 2 No’lu Şube ile Narlıdere Belediyesi ve SODEMSEN arasında yapılan ve 116 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için sendika grev kararını astı. Belediye binasına asılan grev kararında anlaşma sağlanamadığı taktide işçilerin 13 Haziran tarihinde greve çıkacağı duyuruldu.

Ücret dışındaki meselelerde anlaşma sağlandığını belirten Belediye-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Savaş Atalay, enflasyonun yarısının altında bir zammın kabul edilemez olduğunu söyledi. Barınma, ısınma, elektrik ve gıda gibi temel harcama kalemlerinde fiyat artışlarının çok ciddi seviyeye ulaştığını dile getiren Atalay, sadece doğalgaza yılın başında beri 3 defa zam geldiğini ve yüzde 120 zamlandığını hatırlattı.

"GREV KARARI GEÇİM DERDİNİN DAYATMASINDANDIR"

Sözleşme taslağının hazırlanmaya başladığı dönemde TÜİK’in enflasyon oranını yüzde 40 açıkladığını bugün ise enflasyonun yüzde 73,5 olduğunu söyleyen Atalay, “Anayasal haklarını kullanarak aldıkları bu grev kararı, belediye emekçilerinin de, sendikamızın da tercihi değildir. Alınan grev kararı, hayat pahalılığı ve geçim derdinin dayatmasındandır. Alınan bu grev kararı, bize enflasyon altında ücret artışı öneren işverenin dayatmasının sonucudur. Toplu iş sözleşme görüşmesi sonrasında yönetici, temsilci ve üyelerimizle yapmış olduğumuz toplantılar sonucunda belediyenin teklifi, arkadaşlarımız tarafından kabul edilmemiştir” dedi.

"SEFALET ÜCRETLERİNE RAZI OLMAYACAĞIZ"

Atalay, sözlerine şunları ekledi: “ Artık işçinin fedakarlık yapacak hali kalmadı. Sefalet ücretlerine razı olmayacağız. Toplu sözleşme sürecini masada bitirmek için ellimizden geleni yapacağız, anlaşma olmazsa grev kararları doğrultusunda hareket edeceğiz.”