Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kent Konseyi iş birliği ile Park Orman’da çocuklar için ‘Ekolojik Tarım Alanı’ hayata geçirildi.

Narlıdere'de çocuklar ekolojik tarım yapacak

BİRGÜN EGE

Narlıdere Belediyesi ve Narlıdere Kent Konseyi, belediyenin işletmesi olan Park Orman’da çocuklar için ‘Ekolojik Tarım Bahçesi’ni kurdu. Narlıdere Belediyesi Narçiçekleri Anaokulu ile Mustafa Şık İlköğretim Okulu öğrencilerinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Narlıdere Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Şimşek katıldı.

Gıdanın israf edilmeyeceği bir döneme girildiğinin altını çizerek sözlerine başlayan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Uzmanlar önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde hava sıcaklıklarının 1 ile 1.5 derece arasında artacağını söylüyor. Buzullar erimeye devam edecek. İklim krizi kapıda. Gıdaya ulaşma konusunda kıtlık yaşanacak. Çocuklarımıza, gıdanın önemini öğretmek, ekip biçmeyi göstermek için bu alanı kurduk. Kont Konseyimiz’in öncülüğünde yapılan bu çalışma ile çocuklarımıza bu bilinci aşılayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ali Engin, Kaymakam Suat Dervişoğlu ve alandaki büyükler, çocuklarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.

narlidere-de-cocuklar-ekolojik-tarim-yapacak-1018193-1.