Narlıdere İmece Gönüllüleri, bu yıl salgın nedeniyle sokaklara çıkılamayan 1 Mayıs'ta, emekçilerin gününü karanfillerle kutladı

Narlıdere İmece Gönüllüleri’nden 1 Mayıs kutlaması

BİRGÜN İZMİR

Koronavirüs önlemleri nedeniyle bu yıl alanlarda kutlanamayan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Narlıdere İmece Gönüllüleri sokağa çıkma yasağında çalışan emekçilere karanfil vererek bayramlarını kutladı.Narlıdere’nin farklı mahallelerinde bir araya gelen Narlıdere İmece Gönüllüleri esnafı ve çalışan emekçileri ziyarette bulunarak karanfil hediye etti.

1 Mayıs 1977’de Taksim’de öldürülen emekçilerin mücadelesine sahip çıkmak için karanfil dağıttıklarını belirten gönüllüler, bugün zorla çalıştırılan ve çalışmak zorunda kalan emekçilerin işçi bayramlarını kutladıklarını ifade ettiler.Daha önce de imece usulü gıda paketi hazırlayıp ihtiyaç sahiplere ulaştıran Narlıdereli gönüllüler dayanışmanın devam edeceğini belirttiler.

narlidere-imece-gonulluleri-nden-1-mayis-kutlamasi-725640-1.

İZMİR KENT KONSEYİ’NDEN KUTLAMA

İzmir Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık’ta işçi ve emekçilerin 1 Mayıs bayramını kutlu. Işık, yaptığı açıklamada, “ Covid-19 salgını yüzünden 2020 1 Mayıs’ında çok özel şartlardayız. Bu nedenle, sağlık emekçileri ve günlük yaşamımızı sürdürmemize destek veren çöp toplama hizmetlerinden ulaşım hizmetlerine kadar pek çok alanda kendi sağlığını riske atarak çalışmaya devam eden tüm emekçileri ayrıca ve özel bir saygıyla selamlıyoruz” dedi.