NASA, ilk kez ABD dışında bulunan özel bir uzay limanından 3 roket fırlatacak. 3 sondaj roketi, Avustralya’daki Arnhem Uzay Merkezi’nden hareket ettirilecek.

NASA'dan bir ilk: ABD dışındaki bir noktadan roket fırlatılacak

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), en son 1995 yılında roket fırlattığı Avustralya’daki faaliyetlerine yeniden başlıyor.

Avustralya'dan 3 roket fırlatacak olan NASA, ilk kez ABD dışında bulunan özel bir uzay limanından roket fırlatmış olacak.

NASA'nın Avustralya'nın kuzeyindeki Arnhem Uzay Merkezi’nden fırlatacağı yörünge altı 3 sondaj roketi için 26 Haziran, 4 Temmuz ve 12 Temmuz tarihleri belirlendi.

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese tarafından yapılan açıklamada, “Bu gerçekten heyecan verici bir proje” dedi. Bunun genç Avustralyalılara bir mesaj verdiğini belirten Albanese, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her yaştaki Avustralyalının gelecek kariyeri için bilimin ne kadar önemli olduğunu gösterecek” dedi. Avustralya’dan fırlatılacak 12.2 metre ve 2 bin 200 kilo ağırlığındaki roketlerin gelecek nesiller için büyük önem arz ettiğini belirten Albanese, “Gelecek neslin bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik konularına Avustralya’nın bir parçasıymış gibi bakmasını istiyoruz. Bu yüzden çok önemli bir proje” ifadelerini kullandı.”