NASA, diğer gezegenlerde uzaylı yaşamı bulunduğunda, insanların nasıl tepki vereceğini ve keşfin tanrılar ve yaratılış hakkındaki fikirleri nasıl etkileyebileceğini değerlendirmek için din insanlarından yardım istedi. Farklı din ve mezhepler hakkında çalışma yapan 24 ilahiyatçı, NASA'nın desteklediği programa katıldı.

NASA, 'uzaylı yaşama tepki' araştırmasında 24 ilahiyatçı ile çalıştı

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), diğer gezegenlerde uzaylı yaşam bulunduğunda, farklı dinlerden insanların buna nasıl tepki vereceğini araştırmak üzere 24 ilahiyatçı ile çalıştı.

Bu ilahiyatçılar, NASA'nın desteklediği New Jersey'deki Princeton Üniversitesi İlahiyat Araştırma Merkezi’nde (CTI) başlatılan bir programa katıldı.

NASA, 2014 yılında Princeton Üniversitesi İlahiyat Araştırma Merkezi’ne 1.1 milyon dolar hibede bulunmuştu.

İngiltere’te çıkan The Times gazetesi, Cambridge Üniversitesi’nde görevli ilahiyatçı ve aynı zamanda biokimya alanında doktora yapmış Andrew Davison’un, geçen yıllarda gerçekleşen bu programa katılan ilahiyatçılardan biri olduğunu yazdı.

The Times, gelecek yıl çıkacak olan “Astrobiyoloji ve Hıristiyan Doktrini” adlı kitabında Davison'ın dünya dışı varlıkların bulunması durumunda "çok sayıda insanın rehberlik için dinlerinin geleneklerine döneceği" tezini işlediğini aktardı.

Yine kitapta dünya dışı varlıkların bulunması durumunda bunun "insan yaşamının konumu ve onuru için" ne anlama geldiği de mercek altına alınıyor.

Kitapta ayrıca CTI ve NASA arasında yürütülen işbirliği konularının da ele alınacağı aktarıldı.

CTI, daha önce yaptığı bir açıklamada kuruluş amacını “teologları, bilim insanlarını, akademisyenleri ve politika yapıcıları küresel endişeler hakkında birlikte düşünmek ve kamuoyunu bilgilendirmek için bir araya getirmek olarak” duyurmuştu.