Nasıl geçer bu cumartesi?

BİRGÜN KADIN

Karantina süreci uzatıkça hepimizin morali bozulmaya başladı biliyoruz. Ama perdenin aralığından bir yolunu bulup sızan güneş ışığından aldığımız umutla, meydanlarda buluşup kahkahalarımızı yükselteceğimiz günlerin hayaline sarılalım. Bunu yaparken de evde geçirdiğimiz bir cumartesi gününü daha keyifli hale getirelim. Bütün bir hafta sonuna yayabileceğiniz önerilerimizi sepetimize doldurduk:

NE OKUNUR?

Arzu Sapağında İnecek Var

nasil-gecer-bu-cumartesi-725458-1.

Bir dergi için düşsel söyleşiler yapması istenen yazarın evine aynı gece Semra Özal ile Kraliçe Mari Antoinette gelirler. Bir süre sonra, hızla gelişen olayların denetimini yitiren yazar, kendisini, Fransız Devriminin ünlü kişileri ile 2020 yılının New York'unda bulur. Danton, mini giyotinle tırnaklarını keser. Aralarına katılan Nevada yapımı bir Alain Delon modeli robotla, uzamdan uzama atlayan yazar, arkadaşı Devrimci Mehmetin gizli düşlerini Rüya Ekranları Ormanında izleyince şaşkına döner.

NE İZLENİR?

►Cléo de 5 à 7

nasil-gecer-bu-cumartesi-725459-1.

Feminist hareketin sinemadaki öncüsü Agnès Varda’nın ilk filmi ‘Beşten Yediye Cleo’ Kanser olduğu gerçeğiyle yüzleşen bir Fransız pop şarkıcısı Cleo’nun öyküsü. Kendince geri dönüşleriyle hayatını irdelediği 90 dakikayı Cleo’yla birlikte yaşıyoruz. Aynı zamanda Cleo’nun hayata dair sorularıyla da karşı karşıya kalıyoruz: “ Böyle bir zamanda ne yapılabilir?, Nasıl yapılır? ” Neredeyse iki aydır içerisinde bulunduğumuz salgın mücadelesinde kendinize de bu soruları sorabilirsiniz.

NE DİNLENİR?

►Korkmaktan korkmamayı öğrendik

Nar Kadın Dayanışması’nın evlerden evlere ip olan 5. Podcast’i yayımlandı. Kadınlar bu hafta Netflix’in çok izlenen ve 4 bölümden oluşan Unorhodox dizisindeki Esty karakterinin kendini bulma yolculuğunu konuştu.

NE YAPILIR?

►Zozan ile özgür nefesler

Her zaman başlamayı düşündüğümüz yogaya nihayet başlamak için karantina güzel bir fırsat diyebiliriz. ‘Nasıl yaparım, nereden izlerim?’ diyorsanız sizi Zozan ile tanıştıralım. Her cumartesi Zozan’ın videolarını izleyerek bedeninizle buluşup, onu tanımayı deneyin.