Nasıl geçer bu cumartesi?

BirGün/KADIN

Başından beri süreci doğru düzgün yürütemeyen iktidar bir süredir cumartesi günleri sokağa çıkma kısıtlamasını kaldırdı. Hafta içi virüs yokmuşçasına işe gidip izin günlerini aylardır evde geçirenler de haklı olarak sokağa çıkıyor.

“Bu kalabalıkta sokağa çıkmam” diyorsanız hafta sonunu keyifli geçirmenize yardımcı olacak önerilerimizi sıraladık:

NE İZLENİR?

Kızarmış Yeşil Domatesler

1991 yılının ses getiren filmlerinden biri olan Kızarmış Yeşil Domatesler, basit ama etkileyici konusuyla, bir yaşlılar evinde dostluklarının tohumları atılan iki kadını merkezine yerleştiriyor. Huzurevinde son derece sevimli bir kadınlar tanışan Evelyn, onun ilginç hikâyelerini dinlemeye ve zaman içinde yepyeni bir perspektif kazanmaya başlar. Ninny Threadgood adındaki bu kadın, ona 1920’lerde yaşamış iki genç kadının benzersiz ilişkilerini anlatır. Whistle Stop’da yaşayan Idgie ve Ruth birbirinden farklı karakterlerde olsalar da çok iyi anlaşan iki arkadaştır. Orijinal adı “Fried Green Tomatoes at the Whistle Stop Cafe” olan bu film pandemi nedeniyle ayrı kaldığımız kız kardeşlerimiz ile uzaktan da olsa izlenip dostluklarımızı pekiştirmemiz için güzel bir bahane.

NE OKUNUR?

Oyuncu - Yeşilçam Yıldız Sisteminde Bir Anti-Yıldız: Adile Naşit

Sibel Öz’ün incelikle hazırladığı “Oyuncu- Yeşilçam Yıldız Sisteminde Bir Anti-Yıldız: Adile Naşit” kitabı, Adile Naşit’in ilk adımlarından beri sanatın içinde geçen mücadele dolu bir yaşamını tanıma fırsatı sunarken Yeşilçam sinemasına eleştirel bir gözle de bakmamızı sağlıyor.

nasil-gecer-bu-cumartesi-851933-1.

NE YAPILIR?

Ritmik Zıplamak

Bu yıl Feminist Gece Yürüyüşü için 19’uncu kez alanları dolduran kadınlar isyanın sesini hep bir ağızdan yükseltti. 8 Mart’ın ardından ev baskınları ile gözaltına alınan kadınların tespit edilmesi tutanaklara ‘ritme göre zıplamak’ olarak geçti. “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa” diye boşuna demiyoruz. O halde bu cumartesi her neredeysek ritmik zıplayarak video çekip ‘#RitmikZıplıyoruz’ etiketi ile paylaşmaya var mısınız?