Nasuh Mitap anıldı

Türkiye devrimci hareketinin önemli isimlerinden Nasuh Mitap ölümünün 4’üncü yılında memleketi Kırklareli’nde anıldı. İlk olarak Paşa Cafe’de başlayan anma programı Mitap’ın mezarı başında son buldu.

1970’li yıllardaki devrimci akımın en kitlesel hareketi Devrimci Yol’un kurucularından olan Mitap memleketinde anıldı. Önce Paşa Cafe’de başlayan anmanın açılış konuşmasını Aydın Karakoç yaptı. Ardından Ersel Çekiç Mitap’ın devrimciliğine ilişkin düşüncelerini katılımcılara aktardı. Sonrasında yine Karakoç Mitap’ın devrimci mücadelesini ve Türkiye Devrimci Hareketi’ne ilişkin katkılarını kısaca anlattı. Karakoç, Mitap’ın kısaca hayat hikâyesini aktardı. Mitap’ın devrimci mücadeleye nasıl katıldığını ve bu mücadele içerisinde neler yaşadığını ifade eden Karakoç’un ardından Bünyamin İnan da bir konuşma yaptı. İnan da Mitap’ın mücadelesini ve yaşadıklarını katılımcılara aktardı.

Konuşmalardan sonra ise Ali Asker sahne aldı. Ali Asker marşlar ve türküler söyledi.

Buradaki anmanın ardından ise Mitap’ın dostları ve yoldaşları mezarlığa toplu bir şekilde yürüdü. Burada da Çetin Uygur Mitap’ı anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından anma sona erdi.