Natanz Nükleer Tesisi'ndeki saldırısı sonrası açıklamalarda bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu, İran’ın nükleer silah üretme çabalarından asla vazgeçmediğini ve ülkesinin buna izin vermeyeceğini söyledi. Netanyahu, Natanz Nükleer Tesisi’ndeki saldırıya ilişkin ise yorum yapmadı.

Natanz saldırısı sonrası Netanyahu: İran'ın nükleer silah sahibi olmasına izin vermeyeceğiz

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'le ortak basın toplantısı düzenledi.

Düzenlenen basın toplantısında Tahran'ı hedef alan Netanyahu, İran’ın nükleer üretimine ilişkin, “İsrail Başbakanı olarak, İran'ın İsrail'i yok etmeye yönelik soykırımsal hedefini gerçekleştirmek için nükleer kapasiteye sahip olmasına asla izin vermeyeceğim” dedi.

İran’ın nükleer silah hedefinden de hiç vazgeçmediğini dile getiren İsrailli Başbakan, “İran, nükleer silahla onları gönderecek füzeleri elde etme emelinden asla vazgeçmedi ve İsrail'in imha edilmesi çağrısını hiç durdurmadı” ifadelerini kullandı.

Orta Doğu’da İran’dan daha ciddi tehdit olmadığını ileri süren Netanyahu, İsrail’in onları durduracağını sözlerine ekledi.

İran yönetiminin Natanz Nükleer Tesisi’ndeki saldırıyı terör saldırı ilan ederek İsrail’i suçlamasıyla ilgili ise Netanyahu herhangi bir açıklama yapmadı.

NATANZ NÜKLEER TESİSİ’NDEKİ SALDIRI

İran'ın İsfahan kentinde bulunan Natanz Nükleer Tesisi'nin elektrik dağıtım ağında dün sabah saatlerinde bir arıza meydana gelmişti.

İran Atom Enerjisi Kurumu Sözcüsü Behruz Kemalvendi de arıza sonrası ilk açıklamasında, olayda herhangi bir yaralanma, can kaybı veya çevre kirliliğinin yaşanmadığını ve arızanın kaza sonucu meydana geldiğini söylemişti.

Hemen akabinde ise İran Atom Enerjisi Başkanı Ali Ekber Salihi ise tesiste yaşanan arızanın kaza değil terör saldırısı olduğunu vurgulayarak İsrail’i hedef göstermişti.

“SİYONİSTLERDEN İNTİKAMINI ALACAĞIZ”

Tesislere düzenlenen saldırıda asıl hedefin, İran ve ABD arasında sürdürülen yaptırımların kaldırılması müzakerelerinin hedef aldığını ileri süren İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "Siyonistler baskıcı yaptırımları kaldırma yolundaki başarının intikamını İran halkından almak istiyor. Ancak, izin vermeyeceğiz ve bu eylemin intikamını siyonistlerden alacağız" diye konuşmuştu.