Rusya Devlet Başkanı Putin’in kısmı seferberlik kararını değerlendiren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ‘tehlikeli ve sorumsuzca’ yorumunu yaptı.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: Putin’in kararı tehlikeli ve sorumsuzca

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ülkesinde kısmi seferberliği ilan ettiğini duyurduğu açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Nükleer savaş olmamalı” ifadesini kullanan Stoltenberg, Putin'in kararını “tehlikeli ve sorumsuzca” olarak nitelendirdi.

“NATO, Moskova'nın nükleer silah kullanımının ciddiyeti konusunda hiçbir şeyi yanlış anlamadığından emin olacak” diyen Genel Sekreter, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu ana kadar Rusya'nın nükleer duruşunda bir değişiklik görmedik. Putin'in açıklaması tansiyonu yükselten cinstendi ama sürpriz olmadı. Konuşması savaşın istediği gibi gitmediğinin göstergesi. Putin, Ukrayna'yı doğru hesaplayamadı, büyük bir hata yaptı. Daha fazla asker gönderimi Ukrayna'daki çatışmaları artırır. Rus güçleri kötü teçhizata sahip ve düzgün bir komuta zincirine sahip değiller.”

Stoltenberg öte yandan, NATO ve müttefiklerinin silah ve mühimmat üretimini artırmak için savunma sanayii ile yakın temasta olduklarını da dile getirdi.