İzmir’de yaşayan Nazmi Özleyen’in emekli aylığı, çalıştığı firma sigortasını başka bir naylon firma üzerinden yatırdığı için iptal edildi. Ekonomik sıkıntılarla mücadele eden Özleyen, çözüm için yetkililere sesleniyor.

Naylon dediler, aylığını kestiler

Aycan KARADAĞ

İzmir’in Menderes ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Nazmi Özleyen’in emekli maaşı sigortasını yatıran şirketin yasa dışı çıkması sebebiyle Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından iptal edildi.

Özleyen, 2013 yılında kaynak işçisi olarak emekli oldu. 8 yıl boyunca emekli maaşını alan Özleyen’in 2020 yılının Kasım ayında emekliliği iptal edildi. SGK bu işlemi gerçekleştirirken, Özleyen’in 2011 yılında çalıştığı şirketin naylon diye tabir edilen içi boş bir şirket olmasını gerekçe gösterdi. Özleyen, başka bir taşeron firmada 1 buçuk sene çalıştığını ancak sigortasının naylon şirket üzerinden yatırıldığını belirtti.

Sigortasının düzenli yatırıldığını ifade eden Özleyen aynı zamanda KOAH hastası ve ciddi şekilde geçim sıkıntısı çekiyor. Zor durumda olduğunu ve konu hakkında dava açtığını söyleyen Özleyen şöyle konuştu:

“Benim çalıştığım firma sahteymiş. Buna neden müdahale etmediniz. Ben taşeron firmasında bir buçuk sene çalıştım. Şimdi o firmanın sahte olduğunu söylüyorlar. Ben nereden bileyim? Onlar da bilmiyormuş ki emekli oldum sonrasında 8 sene geçti. Şimdi sahte olduğunu söylüyorlar. Evim kira ve emekli maaşımdan başka bir kuruş gelirim yok. Bana bu yüzden komşularım bakıyor. Firmanın sahte çıkması ve emekliliğimin bu yüzden iptal edilmesi yüzünden ben bakkaldan askıda ekmek alıyorum. Bu duruma düştüm. Sigortam yok, emekli maaşım da gidince ilaçlarımı haliyle sigortadan alamadım. Bunun yanında evimde de oksijen cihazı var, onu kullanıyorum. O ilaçlar bitince ben ne yapacağım? Onu düşünüyorum. Yetkililerden rica ediyorum. Benim hakkım olan maaşım bana iade edilsin.”