Kazakistan'ın eski devlet başkanı Nazarbayev, ay başındaki şiddet eylemleri sırasında ülkeyi terk ettiği iddiasını yalanladı. Nazarbayev, yayınladığı videoda kendisinden 'emekli' diye söz etti.

Nazarbayev ilk kez konuştu: Kazakistan'ı terk etmedim

Petrol zengini Kazakistan'ın eski devlet başkanı Nursultan Nazarbayev, akaryakıt zammına tepki olarak başlayıp şiddete dökülen protesto gösterilerinin ve kendisinin ülkeyi terk ettiği iddialarının ardından ilk kez konuştu. Nazarbayev, ülkeyi terk ettiğini yalanladı.

Bir video yayınlayan Nazarbayev, kendisinden 'emekli' diye söz ederek iktidarın tamamen Kasım Cömert Tokayev'in elinde olduğunu söyledi. Nazarbayev, şiddet olayları sırasında ülkede kaldığını söylerken, Kazakistan'da seçkinler arasında ihtilaf yaşandığı yönündeki yorumları da reddetti.

Kazakistan'daki eylemler sırasında birçokları Nazarbayev'in yönetimini de sorumlu tutarken, eski liderin petrol ve doğal gaz şirketlerinde görev yapan damatları istifa etmiş, Ulusal Güvenlik Komitesi Başkanı Birinci Yardımcısı ve yeğeni olan Samat Abiş de görevden alınmıştı.