Aydın'ın Nazilli ilçesinde restoranda meydana gelen patlamanın görgü tanıkları yaşanılanları anlattı. Restoranın karşısındaki pastanede çalışan Betül Cengiz, “Alt kattakiler bir hamleyle çıkabildi. Ama üst kattakilerin hiçbiri çıkamadı. Ne pencere kırabildiler ne de oradan çıkabildiler" diyerek olayı anlattı. Öte yandan patlamayla ilgili gözaltına alınan 6 kişi adliyeye sevk edildi.

Nazilli'deki patlamanın görgü tanıkları: "Ne pencere kırabildiler ne de oradan çıkabildiler"
Fotoğraf: AA

Aydın Nazilli’de meydana gelen, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı restorandaki patlamanın görgü tanıkları yaşanılanarı anlattı. Gözaltına alınan 6 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Nazilli'de restorandaki patlamada ölen 4'ü çocuk, 7 kişinin kimlikleri belli oldu.

Patlamada yaşamını yitiren Neslihan Karaboğa, kızları Cansu, Lale Nur ve Gamze Karaboğa ile Neslihan Karaboğa'nın yengesi Fatma Danaş ve ağır yaralanan kızı Cennet Yeldi'nin ilçeye yılbaşı alışverişi için gittiği ortaya çıktı.

Kıbrıs Caddesi'nde patlamanın yaşandığı döner restoranının karşısında yer alan pastanede çalışan Betül Cengiz, olayın şokunu atlamadığını belirtti.

Bir anda alevlerin çıktığını gördüğünü söyleyen Cengiz, "Alev topuna dönüştü. Alt kattakiler bir hamleyle çıkabildi. Ama üst kattakilerin hiçbiri çıkamadı. Ne pencere kırabildiler ne de oradan çıkabildiler. Ve biz hiçbir şey yapamadık..." ifadelerini kullandı.

"MOTOSİKLET ÇARPIŞTI SANDIM"

Aynı sokakta iş yeri bulunan kırtasiyeci Mustafa Gököz ise, "Müşterilerimle ilgilenirken patlama sesi duyduk. Baktık nereden geliyor diye. Ben motosiklet çarpıştı sandım. Baktım yangın yükselmiş, kaçışanlar var. Torunlarım vardı, bir patlama daha olur bize de zarar verir diye arkaya aldık. Ondan sonra alevler ve dumanlar yükseldi, başka da bir şey görülmedi" diye konuştu.

Öte yandan patlamanın yaşandığı restoranın dış yüzü beyaz branda ile örtüldü. Restoran ve çevredeki iş yerlerinde elektrik firması çalışma başlattı.

GÖZALTINA ALINANLAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iş yeri sahibi L.Y, eşi F.Y, tüp bayisi sahibi A.B, iş yeri çalışanları Ş.G, Z.A ve N.A, gözaltına alınarak Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Gözaltına alınanlar buradaki işlemlerinin ardından Nazilli Adliyesi’ne sevk edildi.

Yaralı oldukları bildirilen ve hastanede gözetim altında olan diğer 4 şüphelinin tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.

Nazilli Altıntaş Mahallesi Kıbrıs Caddesi'ndeki bir döner restoranında dün tüp değiştirilirken meydana gelen patlamada 7 kişi yaşamını yitirmiş, 5 kişi yaralanmıştı.

(AA)