Nâzım Hikmet'in annesi anlatan ‘Celile’ oyunu turnede

Ali Yalçıner'in kaleminden çıkan, besteleri Gökmen Özveri'ye, dramaturjisi Bülent Bayrak'a ait olan Celile oyunu, seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Kadıköy Halk Tiyatrosu'nun oyunu Celile, Türkiye turnesinin ilk ayağı olan Mersin'de, daha sonra da Adana'da alkışlarla karşılandı. Oyun 22 Eylül Çarşamba (bugün) saat 20.30'da Bornova Ayfer Feray Sahnesi'nde bu kez Egelilerle buluşacak.

Toplumsal gerçekçi oyunlar sahnelemeyi tercih eden Kadıköy Halk Tiyatrosu pandemiye rağmen yeni oyunu Celile'nin ilk gösterimini Kasım 2020'de gerçekleştirdi.

Oyunlarını kısıtlamalar sebebiyle bir daha sahneleme imkânı bulamayan ekip, online platforma özel çekimle seyircilerinin evlerine konuk olmaya devam etti. 30 Haziran'da yıllardır kapalı olan Şişli Tiyatrosu'nun açılışında ve hemen ardından Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı Anfi Tiyatro'da sahne alan Celile oyununda Ayşegül Yalçıner'in performansı, seyircilerin beğenisini topladı.

Türkiye turnesindeki Celile oyunu 23 Eylül Perşembe 20.30'da Eskişehir Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde, 24 Eylül saat 20.30'da Ankara Yeni Mahalle Belediyesi Kültür Merkezi'nde, 26 Eylül saat 21.00'de Selamiçeşme Özgürlük Parkı Tepe Sahne'de tiyatroseverlerle buluşmaya devam edecek.

Tiyatro grubunun turnesi ekim ayında da devam edecek.