Nâzım’ın 120’nci doğum gününe özel belgesel

Kültür Sanat Servisi

Nâzım Hikmet, 120’nci doğum gününde "Nâzım 120 Yaşında" belgeseliyle anılacak. Yapımcılığını Nâzım Hikmet Sanat Vakfı ve Bir Yudum İnsan Film’in üstlendiği belgeselin yönetmen koltuğunda Nebil Özgentürk yer alıyor. Belgeselde Nâzım Hikmet’i oyuncu Şahin Sancak’ın canlandırıyor. Sancak’ı Nâzım Hikmet’e ülkenin önemli profesyonel makyaj sanatçılarından biri olan Derya Ergün dönüştürdü.

Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın 30’uncu yılı için hazırladığı belgeselin kısa versiyonu 3 Haziran 2020 tarihinde, büyük şairin ölüm yıl dönümünde yayınlanmıştı. Belgeselin görüntü yönetmenliğini Tufan Kılınç, sanat yönetmenliğini Devrim Ö. Ünal üstlenirken, kostüm tasarımını Baran Uğurlu, belgesel filmin genel koordinatörlüğünü Zeynep Erpamir, editörlüğünü Volkan Evcim ve Murat Karakuş, danışmanlığını ise Nuriye Ural Akman ve Melda Davran yapıyor.

Belgeselin Türkiye çekimleri, Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nın içinde yer alan Nâzım Hikmet Anı Odası, Beykoz Kundura Fabrikası, Büyükada, TÜRVAK Sinema Müzesi’nde yapıldı. Nebil Özgentürk yönetimindeki çekim ekibi geçtiğimiz hafta final çekimleri için şairin ölümüne kadar yaşadığı Moskova’daydı. Büyük çabalarla hazırlanan belgeselin final bölümü Türkiye ve Rusya’dan 12 kişinin buluştuğu bir ekiple yapıldı. Belgesel, 15 Ocak tarihinde Nâzım dostlarının beğenisine sunulacak.