Nazım’ın Kanatları Belgeseli, Türkiye prömiyerini Ankara Uluslararası Film Festivali‘nde yapıyor. 18 Nisan’da başlayacak olan Ankara Uluslararası Film Festivali‘nde birçok film Türkiye ve Ankara prömiyerlerini gerçekleştirecek. Bunlardan biri de Nebil Özgentürk imzalı, Nazım Hikmet’in hayatının çok bilinmeyen bir dönemini ele alan Nazım’ın Kanatları belgeseli. Özgentürk geçtiğimiz yıl, Sabahattin Ali belgeseli ile Ankara seyircisinin büyük ilgisini görmüştü. Belgesel, Ankara Uluslararası […]

Nazım’ın Kanatları, ilk kez Ankara Uluslararası Film Festivali’nde

Nazım’ın Kanatları Belgeseli, Türkiye prömiyerini Ankara Uluslararası Film Festivali‘nde yapıyor.

18 Nisan’da başlayacak olan Ankara Uluslararası Film Festivali‘nde birçok film Türkiye ve Ankara prömiyerlerini gerçekleştirecek. Bunlardan biri de Nebil Özgentürk imzalı, Nazım Hikmet’in hayatının çok bilinmeyen bir dönemini ele alan Nazım’ın Kanatları belgeseli.

Özgentürk geçtiğimiz yıl, Sabahattin Ali belgeseli ile Ankara seyircisinin büyük ilgisini görmüştü. Belgesel, Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında, 23 Nisan Salı günü 16.30’da Büyülü Fener Kızılay sinemasında gösterilecek. Hemen ardından yönetmen Özgentürk ile filmin kahramanlarından Arif Keskiner, Melih Güneş, Sevgi Divitçioğlu’yla söyleşi yapılacak.

Birçok film prömiyer yapacak

Festivalde Türkiye ve Ankara prömiyerlerini yapacak bazı filmlerin de özel gösterimleri yapılacak. Emin Alper’in Berlin Film Festivali, ana yarışmasına katılan Kız Kardeşler filmi, Ankaralı seyirci ile ilk kez buluşmayı bekliyor. Usta sinemacı Biket İlhan’ın merakla beklenen Hilal-i Ahmer Hanımlar Merkezi, Kurtuluş Özgen ve Hasan Özgen’in Aynı Evin Çocukları ve Aylin Kuryel ve Fırat Yücel’in Baştan Başa filmleri de özel gösterimler kapsamında seyirci karşısına çıkacak.

Ayrıca film ve müzikseverlerin merakla beklediği Leyla Gencer: La Diva Turca filmi de festival programına son anda eklendi. Bu bölümde yer alan filmlerin yönetmenleri ya da film ekipleri ile gerçekleştirilecek söyleşiler de festival kapsamında yer alacak.