Nâzım, yıldızlar geçidinde hatırlanacak
Nazım Hikmet. (Fotoğraf: Depo Photos)

Buse İlkin YERLİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Dairesi Başkanlığı, “Demokrasi Yüzyılı” etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Yüzyılın Yüzleri” adlı seriye bir yenisini daha ekliyor. Dünyanın en önemli şairlerinden Nâzım Hikmet, 60’ıncı ölüm yıldönümünde ülkenin önde gelen sanatçılarının performanslarıyla anılacak.

İBB, Dünya şairi Nâzım Hikmet’i şiir ve şarkılarla hatırlayacak. Edebiyat, sinema, tiyatro ve müzik dünyasından birçok sanatçı, ustanın unutulmaz dizeleri ve bestelenmiş şarkıları seslendirecek. İstanbul’un sembol sahnesi Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek buluşma 3 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.00’de gerçekleştirilecek. Gecede Ferhat Livaneli orkestrası, Yiğit Sertdemir rejisiyle Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahnede olacak. Anma gecesinin anlatımını Yetkin Dikinciler yapacak. 

BÜYÜK USTA ŞARKI VE ŞİİRLERLE ANILACAK

İBB Kültür’ün hazırladığı gecede, Nâzım Hikmet’in unutulmaz dizeleri ve bestelenmiş şarkıları farklı yorumlarla İstanbullularla buluşacak. ‘Şiir ve Şarkılarla Nazım’ anma gecesinde şu isimler sahne alacak: Ahmet Mümtaz Taylan, Ali Sürmeli, Bahtiyar Engin, Berkay Ateş, Bülent Emrah Parlak, Can Gox, Deniz Barut, Erkan Can, Erkan Oğur, Fuat Saka, Grup Gündoğarken, Hakan Meriçliler, İlhan Şeşen, Güven Kıraç, Halil Ergün, Hüsnü Arkan, İlkay Akkaya, İsmail Hakkı Demircioğlu Mehmet Erdem, Melihat Gülses, Nükhet Duru, Selçuk Yöntem, Şenay Gürler, Tilbe Saran, Yiğit Özşener ve Zuhal Olcay.

Anma gecesine İstanbullular, İstanbul Senin uygulamasından kayıt olarak ücretsiz katılabilecek.

Memleket hasreti ile Moskova’da yaşamını yitiren Nâzım, 3 Haziran 1963 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yummuştu.