Eylemlere katılmak için 15 saatlik yol giden Jaylen Brown: Ünlü olmak beni bu olay hakkında konuşmaktan alıkoyamaz

NBA oyuncuları eylemlerde: Ünlü olmak ırkçılığa karşı durmamıza engel değil


NBA’de Boston Celtics forması giyen 23 yaşındaki oyun kurucu Jaylen Brown, Boston'dan 15 saatlik araba yolculuğu ile doğup büyüdüğü şehir olan Atlanta'ya gitti ve burada George Floyd’un polisler tarafından katledilmesinin ardından tüm ülkeye yayılan eylemlere katıldı. Aynı zamanda NBA Oyuncular Sendikası (NBPA) Başkan Yardımcısı olan Brown, "Bu barışçıl bir eylem. Ünlü olmak, NBA oyuncusu olmak beni bu konu hakkında konuşmaktan hiçbir şekilde alıkoyamaz" dedi.

Brown şöyle devam etti:

Genç bir birey olarak bizim bakış açımıza kulak vermelisiniz. 23 yaşındayım. Tüm cevaplara sahip değilim. Ancak herkesin nasıl hissettiğini emin olun, biliyorum.

BROGDON: BU SİSTEMATİK BİR ŞEY

Brown’la birlikte eylemlere katılan bir diğer NBPA Başkan Yardımcısı Malcolm Brogdon da Jaylen Brown’ın yayınında açıklamalarda bulundu. Indiana Pacers’ın oyun kurucusu Brogdon “Bu ayrımcılıklarla her gün karşılaşan, polis tarafından çevrilen, kardeşlerim, arkadaşlarım sokakta, dışarıdalar. Bu saçmalıklarla uğraşıyorlar. Bu sistematik bir şey. Bir anda çıkıp evlerimizi ateşe verdiğimiz bir şey değil bu. Bu şehri biz inşa ettik. Burası dünyada siyah olmaktan en çok gurur duyan şehir. Tüm dünyada anlıyor musunuz? Biraz gurur duyalım. Enerjimize odaklanalım. Birlikte bunun tadını çıkaralım” dedi.