NBA oyuncularının ırkçılığa ve polis şiddetine karşı tarihe geçen boykot kararının ardından sezonun akıbeti için toplantı düzenledi. Sadece iki takım sezonun boykot edilmesi için oy kullandı. Los Angeles Lakers oyuncusu LeBron James toplantıyı terk etti.

NBA oyuncuları sezonun akıbeti için oylama yaptı, LeBron James toplantıyı terk etti

NBA'de Milwaukee Buckslı basketbolcuların polis şiddetini protesto için sahaya çıkmama kararının ardından oyuncular sezonun akıbeti hakkında toplantı gerçekleştirdi.

Spor yazarı Shams Charania'nın aktardığına göre, toplantıda Los Angeles Lakers ve Los Angeles Clippers sezonu boykot etmek, diğer takımlar ise sezonun devam ettirilmesinden yana oy kullandı.

Oylama sonucunda Los Angeles Lakers oyuncusu LeBron James toplantıyı terk etti.

TARİHE GEÇEN BOYKOT

NBA'de dün gece Milwaukee Buckslı basketbolcular, siyah Amerikalı Jacob Blake'i polis tarafından arkadan vurularak ağır yaralamasını protesto etmek için Orlando Magic maçına çıkmadı.

NBA'den yapılan açıklamada, Milwaukee Bucks'ın boykot kararının ardından dün gece oynanması planlanan Los Angeles Lakers-Portland Trail Blazers ve Houston Rockets-Oklahoma City karşılaşmalarının da ertelendiği belirtildi.

nba-oyunculari-sezonun-akibeti-icin-oylama-yapti-lebron-james-toplantiyi-terk-etti-773794-1.

Milwaukee Bucks'ın koçu Mike Budenholszer, "Ben, oyuncularımız ve organizasyonumuz Kenosha'da olanlardan çok rahatsızız" dedi.

ESPN muhabiri Adrian Wojnarowski, NBA ve takım sahiplerinin oyunculardan gelen boykot dalgasını hiçbir şekilde beklemediğini belirtti: "Saatler önce yapılan toplantılarda maçların bu gece tamamlanması konuşuluyordu. Bu dalga, NBA ve diğer profesyonel sporlar için bir dönüm noktası."

NBA'de forma giyen birçok basketbolcu da sosyal medyada ülkedeki polis şiddetine tepki gösteren açıklamalar yaptı.

Lakerslı LeBron James, "Değişim talep ediyoruz, bıktık artık" mesajını paylaşırken, Bucks'ın oyun kurucusu Sterling Brown, "(Polis şiddeti konusunda) Hiç harekete geçilmedi, bugün odak noktamız basketbol olamaz" ifadelerini kullandı.

BOYKOT KARARI BÜYÜYOR

nba-oyunculari-sezonun-akibeti-icin-oylama-yapti-lebron-james-toplantiyi-terk-etti-773795-1.

Öte yandan, Amerikan Birinci Futbol Ligi'nde (MLS) 5, Amerikan Beyzbol Ligi'nde (MLB) ise 3 karşılaşma protestolar nedeniyle ertelendi.

ABD'li tenisçi Naomi Osaka, Cincinnati turnuvasındaki yarı final maçına çıkmayacağını duyurdu; ardından Cincinnati'de bugün oynanması gereken tüm maçların ertelendiği açıklandı.

Naomi Osaka, yarı final maçına çıkmama kararını şu sözlerle duyurdu: "Sporcudan önce siyah bir kadınım. Oynamamamla büyük bir sonuç alınacağını sanmıyorum ama beyaz ırkın çoğunlukta olduğu sporda tartışma yaratabilirsem, bunu doğru yönde atılmış bir adım olarak sayacağım."