Ne dinlemeli?

Hazırlayan: Cihangir KÖROĞLU

KOFU’dan Bam Bam bir albüm

12 yıl aradan sonra albüm yayınlayan Korhan Futacı, ‘Karmaşaya Aşina’ albümde İstanbul’un kaosunu, çıkmazlarını, yalnızlıkla ilişkisini anlatıyor. Albümde bulunan Bam Bam isimli şarkısında rapçi Gazapizm’e de yer veren KOFU, ‘’Korkmaz Ağlar’’ şarkısını da Gezi Direnişi’nde katledilen Ali İsmail Korkmaz’a ithafen yazmış. Ayrıca Ah Ederek Vah Ederek şarkısının sözleri de ünlü yönetmen Onur Ünlü’ye ait.

Şişli Meydanı’nda Üç Kız

Kanlı Pazar olarak hafızalara kazınan 1977 1 Mayıs katliamı anısına Ruhi Su’nun kaleminden dökülen bu ağıt, bugünden geçmişe bakıldığında acısını hâlâ içimizde yaşatıyor. Emrah Gökmen de, Gloss Müzik etiketiyle Şişli Meydanı’nda Üç Kız’ı kendine özgü yorumuyla dinleyicilere sunuyor.

ne-dinlemeli-1011099-1.

Ezhel, tayfasına selam çaktı

Rap müzikteki başarılı üretimlerinin yanı sıra muhalif duruşuyla da bilinen Ezhel, son single çalışması Daima’yı dinleyicileriyle buluşturdu. Şarkının prodüktörlüğünü Riico, artwork’ünü ise Pelit Oğuzcan yaptı.

Bir sebep öğrenme girişimi

Uzak Yol, Ölmezdim, Bu Yüzden gibi şarkılarıyla tanınan Güncel Gürsel, yine söz müziği kendisine ait single çalışması ‘Neden’i Fadeout Studios etiketiyle dinleyicilerle buluşturdu. Sanatçı, şarkısında “Neden?’’ sorusu çoğu zaman sebep öğrenme girişimidir” diyor.

Rap müzisyenleri bir arada

Warner Music’in ilk Türkçe rap albümü olan Tirat, rap müzikteki flow’lardan esinlenerek ismini taşıyor. Albümde oyuncu Erdal Beşikçioğlu’nun yanı sıra No1, Şanışer, Şehinşah, Allame, Motive, Ahiyan ve Cash Flow gibi rap müziğin önemli temsilcileri yer alırken alt yapılarda ise Osmancello ve PangeaBeatz imzalarını görüyoruz.