Eğitim Bakanı, “2020 bizim için hasat yılı olacak” dedi. “Biz” partisi, partisinin vakıf ve tarikatları, Diyanet İşleri Başkanlığı, Özel Öğretim Kurumları Derneği ise mümkün. Kastettiği eğitim ise atış serbest; dilin kemiği yok; meydan boş, mikrofon çok at atabildiğin kadar!

Hüseyin Çelik, (döneminin) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk’un yaptığı müfredatların meyvesini ne zaman vereceğini soran gazeteciyi bambu metaforuyla yanıtlamıştı. Bambu tohumu, türüne göre 6 ile 12 yıl köküne çalışır, kökünden aldığı güçle bir buçuk ayda 20-30 metre boy atardı! Gazeteci, eğitimdeki evrensel paradigma değişimine ayak uydurmaktan söz ediyordu. Oysa Çelik’in bambu metaforuyla kastettiği minare temeliydi. Çelik ve kahyasının ektiği bambu tohumları aradan 16 yıl geçmesine rağmen filizlenmedi ama minareler hızla yükseldi.

Ziya Selçuk’un “Hasat”tı umduğumuz, ihtiyacımız olan ürün değil, o susam dese de eteğindeki kenevir tohumu. Camilerin etüt eğitim merkezi olarak kullanılmasını sağlayan protokollere imza atan birinin hasattan kastı eğitim olamaz. Öyle sanan yanılmış sayılmaz, bu düpedüz aptallık olur. Şunu bilelim; o ve ortakları (ki buna tarım dilinde yarıcı denir) cami ve okul ayrımını ortadan kaldırma niyetindeler. Onların yalanına inanmaya, güvenmeye, destek olmaya devam ettiğiniz sürece beklediklerinden bol hasat kaldıracaklarından kuşkunuz olmasın.

Şu fotoğraflara bir bakın!

ne-ekersen-onu-bicersin-670063-1.

Bu boş bakışların nereye odaklandığını boş verin. Bunlar, Ziya Selçuk ve bürokratları. Bakış açıları sandığınız kadar geniş değil!

Kimi uzun kimi kısa, kimi şişman kimi zayıf, kimi bıyıksız kimi badem bıyıklı bunca insan evladının arasına bir tek olsun kadının girememiş olması yeterince birşey anlatmıyor mu? 2020 hasadının rekoltesi hakkında bana bir fikir veriyor mesela...

ne-ekersen-onu-bicersin-670064-1.

(Bakan vizyonunu anlatırken)

Bakan olmadan kısa bir süre önce Ziya Selçuk, davetli konuşmacı olarak Eğitim Bir Sen'in Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı. Anlattığına göre salonu dolduran 400 şubenin 400 erkek başkanına şöyle bir bakmış "Allah aşkına sizin hiç kadın üyeniz yok mu!" demiş. Şimdi biz soruyoruz; Sayın Selçuk, bakanlığında karar sürecine katacağın hiç mi kadın yok?

Var tabi, hem de sayıca erkeklerden çok. Hatta öğretmenliğin feminalleşmesine örnek olacak oranda kadın var bu meslekte. Aşağıdaki fotoğraf bunu gösteriyor.

ne-ekersen-onu-bicersin-670065-1.