Soru: Bir gıda deposunda ağır iş yapmaktayım. 2020 yılında iş yaparken belim tutuldu, ambulansla hastaneye kaldırıldım. Çekilen MR sonucunda belimde 3 fıtık olduğu söylendi. Doktorlar ameliyat olmam gerektiğini söylediler. Ama o dönem pandemi nedeniyle ameliyat olamadım. Bu sene şubat ayında iş yerinde yerde buzlanma kaynaklı yere düşüp sağ el bileğim kırıldı. 45 gün alçıda kaldıktan sonra alçı çıkarıldı. Hastanede 15 gün fizik tedaviye girdim. Toplam 3 hafta raporlu kaldım. Ve şu an o elimi kullanamıyorum. İşyerinde bana el ile daha çok aktivite gerektiren bölüme kaydırılmam isteniyor. Şu an psikolojik olarak çok etkilenmiş durumdayım. Sizden ricam meslek hastalığı davası açma gibi bir durumda ne kadar tazminat alabilirim.

Cevap: Öncelikle geçmiş olsun. Başınıza gelen bu rahatsızlıkların ve kazaların öncelikle iş kazası ve meslek hastalığı olarak tespiti gerekirdi. Sizin ifadelerinizden bu konuda bir adım atıp atmadığınız anlaşılmıyor. Yani İşverence Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) iş kazası bildirimi yapıldı mı? Meslek hastalığı için tespit yapıldı mı? Bu konular önem arz ediyor ve sizin açabileceğiniz bir davayı kazanıp kazanamayacağınız alabileceğiniz tazminat tutarından daha önemli bence. Çünkü bu tür davalar kolay kazanılmıyor ne yazık ki. Bu nedenle öncelikli olarak açacağınız dava öncesinde davayı kazanma şansınızı bir hukukçu ile değerlendirmelisiniz. Vakit geçirmeden bir avukata danışmanızı tavsiye ederim. Bu arada işyeri hekiminize ve/veya bir başka uzman hekime başvurarak elinizi yoğun biçimde kullanmanızı gerektiren bir işte çalışamayacağınızı rapor ile işverene kanıtlamak suretiyle bu bölüm değişikliğini kabul etmeyebilirsiniz.

DENETİM NASIL YAPILIR?

Soru: İşyerinde gece sigortasız işçi çalıştıran işveren şikayet edilirse gece denetim nasıl yapılır, kim yada kimler gece denetim yapar?

Cevap: Çalışma hayatı ile ilgili denetimler Çalışma Bakanlığı’na bağlı Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) denetmenleri ve müfettişleri tarafından yapılır. Ancak sigortasız işçi çalıştırma öncelikle Sosyal Güvenlik Kurumunu ilgilendiren bir konudur. Dolayısı ile önce işyerinizin bağlı bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürlüğü’ne yazılı olarak yapılmalıdır. Bu ihbarın ardından işyerine denetmen ve/veya müfettiş gelerek denetim yapar.