Ne zaman yerli ve milli olacaksınız?

Yandaş medya; Trump, RTE’ye telefon açınca manşetten verdi: “Aradı” diye! Arayan kim? Müslümanları her gün ayrı sözlerle aşağılayan, insan yerine koymayan, kendi ülkesinin bilimcileri tarafından “ruh hastası, yönetimde olması sakıncalı” denen, küresel/vahşi kapitalizmin en sert temsilcisi Trump! Göçmen düşmanı, kadın düşmanı, Tanrısal yetileri olduğuna inanan, ABD’yi şirket gibi yönetmeye kararlı Trump! Yandaş medya Trump RTE’yi arayınca göbek attı… Arayan kim ABD’nin başkanı!

ABD; Irak’ı vuran/işgal eden, ardından Mısır ve Libya’yı darbe dahil her yolu kullanarak biçimlendiren, Suriye iç savaşını başlatan, El Kaide kurucusu, IŞİD hamisi, Gülen’in ev sahibi, Suudi’lerin/Katar’ın babası bir sömürgeci devlet! RTE’nin bin bir güçlükle aldığı Trump randevusunu ballandırarak anlattı yandaşlar. İki dünya lideri buluşacaktı(!) Halkoylamasındaki hırsızlığın, hukuksuzluğun üstü böylece örtülecek, sonuç tescil edilecekti. Amaaaa…

Trump’ın kapısına gitmeden önce önden Genelkurmay Başkanı, MİT Müsteşarı dahil herkesi gönderiyor RTE, bir terslik çıkmasın, diye! Fotoğraflarda gördüm pek mutluydular… Neyse, tam gülümseyen fotoğraflar basına servis edilirken, Trump, hani o yere göğe koyamadıkları adam, ABD’nin PYD’ye silah vermesini onaylayan kararı imzaladı. Yani ne oldu, PKK ile ABD müttefik olduğunu dünya âleme açıkladı yeniden! Şimdi yeni fotoğrafları bekliyoruz…

Yetmedi, üst düzey bir ABD yetkilisi: “RTE gelmese de olur, zaten Suriye’de doğru dürüst müttefiklik yapmadı” dedi. Bu sırada Alman Dışişleri Bakanı: “Türkiye’ye silah satmamız artık mümkün değil” dedi, o da müttefik ya! PYD’nin kullandığı ağır silahların bir kısmının Rusya damgalı olduğunu gördük, hani şu domates hariç her konuda anlaştığımız Putin’in yönettiği Rusya! Acayip bir “değerli yalnızlığa” itilmiş anlaşılan RTE!

Ortadoğu’nun ilk Müslüman Kardeşler iktidarı Türkiye’de kuruldu, lideri RTE! Lâkin dünya bu durumun sürdürülemez olduğunu gördü ve dümeni kırdı. ABD’den tam destekli, özellikle 1 Mart Tezkeresi çıksın diye görevlendiren AKP, işlevini tamamlamış durumda. Vaziyeti içeride hamaset ve OHAL sopasıyla idare eden AKP, kapısındaki iktisadi kriz ve bölgesel sorunlar karşısında biçare vaziyette. ABD ziyareti o yüzden önemliydi. Bakalım dünya lideri(!) Trump’a posta koyacak mı?

Siyasal İslamcılar dillerinden düşürmüyor “yerli ve milli” olmayı. ABD askeri, 6.Filo ile bir tür işgal kuvveti gibi Dolmabahçe’ye dayandığında, fikir babaları Mehmet Şevket Eygi’nin önderliğinde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarına saldırmışlardı. ABD postalı, yurtsever gençlere tercih edilmişti. Saray’ın baş konuğu Kadir Mısıroğlu: “Türkiye’yi Mustafa Kemal teslim alacağına Yunan alsa daha iyiydi” demişti. Şimdi sapkın konuşmalarıyla tarihi çarpıtan Mustafa Armağan ve Nurcu Hasan Akar’ın kaynağı Rıza Nur, yazdığı hatıratını İngilizlere emanet etmişti. Örnek çok Yeni-Osmanlıcılara dair… Hiçbir zaman ne yerli oldular ne de milli!

Bu ülkenin yurtseverleri darağaçlarında can verdi, zindanlarda yattı da fikrini, memleketini kimseye satmadı! Bu ülkenin yurtsever devrimcileri Mustafa Kemal ve arkadaşlarına saygı duydu, eleştirel bir dille cumhuriyete yaklaştı, daha ileri taşımak için elinden geleni yaptı! Hiçbir zaman kendi dışında kimseye güvenmedi, medet ummadı. Nato’cu, AB’ci olmadı bu ülkenin aydınları, devrimcileri. Her zaman “Tam bağımsız Türkiye” diye haykırdı.

Tarih karşısında herkesin bir sorumluluğu var elbet. Bu dünya kimseye kalmıyor… ABD Başkanı ile buluşmayı büyük övünç kaynağı olarak görenlere sormak hakkımız:

Ne zaman bu toprağın insanı olacaksınız?