Erdoğan’ın gece yarısı Lütfi Elvan’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığı’na getirdiği Nureddin Nebati, lüks ürünler satan mağaza zinciri ve “Kriz olmasaydı büyüyemezdik” sözleri ile tanınıyor.

Nebati Ailesi'nin lüks mağaza zinciri: Asgari ücrete "Nebbati" marka üç mont

HÜSEYİN ŞİMŞEK

Lütfi Elvan’ın yerine Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Nureddin Nebati, aile şirketlerinin TÜRGEV ile kurduğu yakınlık, geçmiş krizler hakkında yaptığı “olumlu” açıklamalar ve lüks mağazaları ile tanınıyor.

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı olan Nebati, 1979 yılında kurulan Nebbati isimli aile şirketinin uzun yılları yöneticiliğini yaptı. Şirketin referansları arasında, TÜRGEV ve Berat Albayrak'ın kardeşi Serhat Albayrak'ın kurucuları arasında yer aldığı NUN Okulları yer alıyor. Nebati Şirketi’ne ait işletmeler arasında lüks markalar arasında yer alan ve yüzlerce TL’lik kıyafetlerin satıldığı BG Baby, Tyess, Nebbati, BG Store gibi işletmeler bulunuyor.

800 TL'YE ÇOCUK MONTU

BG Store’a özel ilgi gösteren Nebati ailesi, bu işletme adı altında tam 110 mağaza açtı. Bu mağazaların 97’si yurt içinde, 13’ü ise yurt dışında faaliyet gösteriyor. Yurt dışındaki mağazalar, Rusya, Azerbaycan, Suudi Arabistan, Gürcistan, İngiltere, Dubai ve Kuzey Irak'ta bulunuyor. Çocuklara yönelik kıyafetlerin satıldığı BG Store'da tişörtler ortalama 230 TL, ceketler 600 TL, montlar 800 TL, elbiseler 700 TL, kazaklar ise 920 TL'den alıcı buluyor.

KRİZ OLMASAYDI ŞANSIMIZ OLMAYACAKTI

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, krizlere dönük açıklamaları ile de tanınıyor. 2006 yılında “Aşiret ağasının çocuğu” sıfatıyla röportaj veren Nurettin Nebati, 2001 yılında yaşanan ve yüz binlerce yurttaşın işini kaybettiği kriz hakkında, “Krizde büyüyen ender firmalardan biri olduk. Belki de o kriz olmasaydı, bizim mağazacılığa girme şansımız olmayacaktı. Çünkü alışveriş merkezlerinde çok ciddi şekilde mağaza boşalıyordu. Kaliteli çocuk giyimi konusunda da boşluk vardı. Yılda 300 bin adede ulaşan fason üretimimiz var. İki fabrika yüzde 100 kapasite ile bize çalışıyor. Yüzde 100 ithalatla başlamıştık, şimdi İtalya'ya 2 milyon Euroluk ihracat yapıyoruz” açıklamalarına imza attı.

ENSAR ÜYESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, İlim Yayma Cemiyeti, Ensar, Tügva, Önder, Utesav, TDED, BEK, İDD, İDV gibi yapılarda da üyelikleri bulunuyor.