Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan 2021 yıllık büyüme rakamlarını değerlendirdi. Nebati, Türkiye'nin açıklanan büyümeyle G20 ve AB ülkeleri arasında en yüksek büyüyen ülke olduğunu söyledi. TÜİK'in açıkladığı verilere göre, Türkiye ekonomisi yüzde 11 büyürken emekçinin Gayrisafi Katma Değer içerisindeki payı ise yüzde 3'e yakın küçüldü.

Nebati büyüme rakamlarını değerlendirdi: En yüksek büyüme sağlayan ülke Türkiye

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Türkiye'nin büyüme performansıyla 2021'de G-20, OECD ve AB ülkeleri arasında en yüksek büyüme sağlayan ülke olduğunu söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla büyüme rakamlarını değerlendirdi.

Türkiye'nin büyüme performansıyla 2021 yılında G-20, OECD ve AB ülkeleri arasında en yüksek büyüme sağlayan ülke olduğunu söyleyen Nebati, "Bu performans ile 2021 yılında verisi açıklanan G-20, OECD ve AB ülkeleri arasında en yüksek büyüme sağlayan ülke olduk" dedi.

'TÜRKİYE EKONOMİ MODELİ'Nİ DEVAM ETTİRECEĞİZ'

Nebati, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomimiz 2021 yılı son çeyreğinde yıllık bazda reel olarak yüzde 9,1 oranında büyüdü. Böylece 2021 yıl genelinde büyüme yüzde 11 olarak gerçekleşti. Bu performans ile 2021 yılında verisi açıklanan G-20, OECD ve AB ülkeleri arasında en yüksek büyüme sağlayan ülke olduk. 2021 yılında iç ve dış talebin büyümeye katkısı dengeli bir görünüm sergiledi. Makine-teçhizat yatırımları yüzde 20,5 artarak kuvvetli seyrini sürdürdü. Çift haneli büyüme yakaladığımız bu dönemi düşük bir cari açık ile kapatırken işsizlik oranını da önemli ölçüde azalttık. Türkiye Ekonomi Modeli ile dengeli ve istikrarlı büyüme eğilimini önümüzdeki dönemde de devam ettireceğiz. Yatırıma, üretime ve ihracata odaklanarak, yüksek istihdam sağlayan katma değerli büyüme hedefimize ulaşacağız."

TÜİK'İN BÜYÜME VERİLERİ

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK), 2021 yılının dördüncü çeyreğine ilişkin Gayrisafİ Yurt içi Hasıla (GSYH) verilerine göre, Türkiye ekonomisi yüzde 11 büyürken emekçinin Gayrisafi Katma Değer içerisindeki payı ise yüzde 3'e yakın küçüldü.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, üretim yöntemine göre dört dönem toplamıyla elde edilen yıllık GSYH, 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 11,0 arttı. Buna karşın işgücü ödemeleri ise yüzde 3’e yakın oranda küçüldü.