Haftalık yayımlanan The Economist dergisi günlük podcast yayınladıkları 'The Intelligence' bölümünde Türkiye ekonomisinden bahsetti, "Türkiye ekonomisinde ters giden bir şeyler var" değerlendirmesinde bulundu. Dergiye sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt veren Bakan Nebati, "İma ettiğiniz gibi ters giden bir şey yok. Bizi izlemeye devam edin" ifadelerini kullandı.

Nebati'den The Economist'in Türkiye yorumuna yanıt: "Bizi izlemeye devam edin"

İngiltere merkezli The Economist dergisinin podcast yayınında Türkiye ekonomisi ele alınırken, ekonomideki görünüm için "Türkiye ekonomisinde ters giden bir şeyler var: Yükselen enflasyonun ortasında bile ekonomi büyüyor" yorumu yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu yayına atıfta bulunarak şunları kaydetti:

"İma ettiğiniz gibi ters giden bir şey yok. Cevap çok basit, 'Türkiye Ekonomi Modeli'. Enflasyonun belini kırdığımızda hedeflerimize ulaşmamızda hiçbir engel kalmayacak. Bizi izlemeye devam edin."

Haftalık yayımlanan The Economist dergisi günlük podcast yayınladıkları 'The Intelligence' bölümünde Türkiye ekonomisinden bahsetti. 19 Ağustos'ta paylaşılan bölümde Türkiye ekonomisinde sorun olduğundan bahsedilerek, "Türkiye ekonomisinde ters giden bir şeyler var: Yükselen enflasyonun ortasında bile ekonomi büyüyor" yorumu yapıldı.