Nebati hayaller aleminde: Enflasyon fazla artmazmış
Fotoğraf: AA

Hüseyin ŞİMŞEK

21 birleşim ve 70 oturumdan oluşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2023 Yılı Bütçe Teklifi maratonu, önceki gün son buldu. Son gün görüşmeleri kapsamında milletvekillerini bilgilendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, yine tartışmalı bir akıl yürütmesi yaptı. Daha önce “TL daha fazla değer kaybedemez” diyen ancak TL’deki erimeyi engelleyemeyen Nebati, bu kez enflasyon için “Daha fazla artamaz” değerlendirmesini yaptı.

Nebati, ilk olarak, “Türkiye daha önce tecrübe edilmemiş, böylesine küresel bir şok karşısında makroekonomik temellerinin ne denli kuvvetli olduğunu bir kez daha kanıtlayarak bu bütçeyi getirmiştir. Ekonomik büyümemiz 2021 yılında son 50 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştır ve ihracatta rekorlar kırılmış, makine teçhizat yatırımları kesintisiz devam etmiş, üretim artışı, istihdam artışıyla desteklenmiştir” ifadelerini kullandı.

‘VERİLER ÇOK İYİ GELİYOR’

Vatandaşların derinden yaşadığı sorunlara değinmek yerine “kırılan rekorları” anlatan Nebati, bütçe kapanış konuşmasında şunları söyledi:

“Küresel ölçekte enflasyon oranlarının artmasına yol açan bir durumla karşı karşıya kaldık ve bu günlerde açıkçası tüm verilerimiz çok çok iyi geliyor, tek sorunlu alanımız var enflasyon. Enflasyonla mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz. Veriler şunu gösteriyor ki enflasyonda en yüksek değerlerin görülmüş olduğunu ve bundan sonra da sayısal olarak aşağı yönlü enflasyon oranlarını ve sonuçlarını hep birlikte yaşamış olacağız.”