Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdiklerini aktaran TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, "Enflasyon çok yüksek seviyelere çıktı ama önümüzdeki dönemde bu konuda da ciddi adımlar atılacağını öngörüyoruz, ümit ediyoruz" dedi.

Nebati ile görüşmenin ardından: TÜSİAD'dan enflasyon mesajı

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ekonomideki son gelişmeleri ve riskleri değerlendirdiklerini belirterek, "Atılan adımların reel sektöre etkilerini tartıştık. Çok açık bir iletişim ve samimi bir görüşme oldu. Bu istişareyi de Bakan Bey ile devam ettireceğimize inanıyoruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Bakanlık toplantı salonunda TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaslowski, Bakan Nebati ile ekonomideki son gelişmeleri ve riskleri değerlendirdiklerini ifade etti.

'İSTİŞAREYİ DEVAM ETTİRECEĞİMİZE İNANIYORUZ'

Nebati ile atılan adımların reel sektöre etkilerini tartıştıklarını ifade eden Kaslowski, "Çok açık bir iletişim ve samimi bir görüşme oldu. Bu istişareyi de Bakan Bey ile devam ettireceğimize inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

'ENFLASYONLA İLGİLİ CİDDİ BİR MÜCADELE VERİLECEĞİNE İNANIYORUZ'

Kaslowski, vergi konularını ele aldıklarını, yeşil dönüşümle ilgili fırsatları kaçırmamak açısından da bazı önerilerde bulunduklarını dile getirerek, "Enflasyonla ilgili görüşlerimizi de paylaştık. Enflasyonla ilgili ciddi bir mücadele verileceğine inanıyoruz. Enflasyon çok yüksek seviyelere çıktı ama önümüzdeki dönemde bu konuda da ciddi adımlar atılacağını öngörüyoruz, ümit ediyoruz" diye konuştu.

Kredi faizlerinin seviyesine ilişkin bir soru üzerine de, finans sektöründeki sorunları da Bakan Nebati ile paylaştıklarını ifade eden Kaslowski, şunları kaydetti:

"Reel sektörde bu konuda bazı sorunlar var. Bunun üzerine de Bakanlık çalışıyor. Bunun da etkilerini göreceğiz. Şu an itibarıyla finansman kaynakları bulmakta sorunlar yaşanıyor. Bu tabii ki biraz kur şokundan da kaynaklanıyor. Bakanlık da bunun farkında ve bir paket üzerine çalışıyor."

İKTİDARLA İPLER BİR SÜREDİR GERGİN

İktidarın 'yeni ekonomi modeli'ne karşı yazılı bir açıklama yayınlayan TÜSİAD, söz konusu modelin amaçlanan sonuçlara erişemeyeceğinin anlaşıldığına vurgu yapmış, iktidara "Kabul görmüş, iktisat bilimi kurallarına dönülmeli" çağrısında bulunmuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'yeni ekonomi modeli' konusunda bilimsel yöntemlere dönülmesi önerisi yapan TÜSİAD'a cevabı ise sert olmuştu. Erdoğan çağrıya, "Türkiye burada, Türkiye çökmedi ya. Ey TÜSİAD, bak Türkiye nerede? Siz hala bu iktidarını nasıl indiririz bunu hesabını yapıyorsunuz? Utanmadan Bay Kemal ile erken seçim tartışmaları yapıyorsunuz? Bunlar rüyadır rüya Haziran 2023'ü bekleyeceksiniz" ifadeleriyle tepki göstermişti.

Görüşmenin Erdoğan'ın çıkışının ardından gelmesi dikkat çekti.

AA