Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Nöro iktisatla dalga geçmişler, nörologlara gitsinler o zaman. Ne yapayım yani. Nöro iktisat diye bir şey yok diyorlarsa ben ne yapayım" açıklamasını yaptı.

Nebati: Nöro iktisatla dalga geçmişler, nörologlara gitsinler o zaman

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “heterodoks ekonomi”ye yönelik sözlerini eleştirenlere "Nöro iktisatla dalga geçmişler, nörologlara gitsinler o zaman" diyerek yanıt verdi.

Nureddin Nebati, AKP'nin TBMM Grup Toplantısı öncesinde ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Nebati, geçtiğimiz günlerde yaptığı ve gündem olan "Neo klasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heteredoks yaklaşım günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöro ekonomi ile daha fazla önem kazanmaktadır" konuşmasına değindi.

Nebati, "Nöro iktisatla dalga geçmişler, nörologlara gitsinler o zaman. Ne yapayım yani. Nöro iktisat diye bir şey yok diyorlarsa ben ne yapayım" dedi.

AKŞENER'İN AÇIKLAMALARI

Akşener, bugün gerçekleştirdiği partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda, Nebati'nin bu sözlerini anlaşılmaz bulduğunu belirterek, şunları söyledi: "Üstad, siyaset tarihimize geçecek, bu ibretlik cümle ile, aslında diyor ki; 'Biz bilgiden ve bilimden koptuk. Dünyada uygulanan, tüm ekonomi metotlarını da reddediyoruz. Bizi artık ekonomistler değil, nörologlar ve davranış bilimciler değerlendirsin.'"