Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da açıklamalarda bulundu. Nebati, "Burada sıkıntı sosyal medyada yayılan yanlış haberler. Şu anda Urfa'da her şey kontrol altında" dedi.

Nebati: Urfa'da her şey kontrol altında, burada sıkıntı sosyal medya
Fotoğraf: AA

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, dün gece saatlerinde Şanlıurfa'da İpekyol Caddesi'nde deprem nedeniyle yıkılan 6 katlı bir binada devam eden arama kurtarma faaliyetlerini inceledi, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AA'nın aktardığı habere göre, burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Nebati, arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

"Sabahtan beri buradayız, valimiz, büyükşehir belediye başkanımız ve bütün ekiplerimizle beraber organize bir şekilde" diyen Nebaeti, "Burada sıkıntı sosyal medyada yayılan yanlış haberler. Onun ciddiye alınmaması sadece AFAD'dan yapılan ve valilikten yapılan her türlü bilgilendirmeyi dikkate alınması. Özellikle vatandaşlarımızdan yardım diliyoruz. Şu anda Urfa'da her şey kontrol altında" ifadelerini kullandı.

Nebati, depremde yaralanan veya enkaz altında kalan yurttaşlar içinse, "Birçoğu deprem binalarından değil, depremden kaçarken vesaire yaralanarak evlerine dönenler" dedi.

Bakan Nebati, bir gazetecinin kentteki ölü ve yaralı sayısına ilişkin sorusu üzerine, "48 kaybımız var, 103 yaralının 24'ü yoğun bakımda diğerleri de serviste yatanlar" diye konuştu.