Hazine ve Maliye Nureddin Nebati, yurt dışında yaşayanlara yönelik, “Türk Lirası cinsi varlıklara erişim imkanı genişletilecek” çağrıda bulundu. Nebati bu konuda bir de İngilizce mesaj paylaştı.

Nebati, yabancı sermayeye selam çaktı: TL cinsi varlıklara erişim imkanı genişletilecek

Bakan Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada yabancı sermaye seslenerek, TL cinsinden yatırımlar için avantaj sağlanacağını söyledi. Nebati, 'yurt dışı yerleşikler' olarak tanımladığı grup için swap odaklı bir uygulamanın düzenleneceğini söyleyerek, "Belirlenecek alanlarda kullanılmak üzere Türk Lirası cinsi varlıklara erişim imkanı genişletilecektir” dedi.

“Yurt dışı yerleşikler için düzenlenecek tahsisli swap enstrümanı ile yurt dışı yerleşiklerin, belirlenecek alanlarda kullanılmak üzere Türk Lirası cinsi varlıklara erişim imkanı genişletilecektir” açıklaması yapan Nebati, “Serbest piyasa ekonomisi ilkelerini esas alan ülkemiz, bu imkânı ile yurt dışı yatırımcılar için geçmişte olduğu gibi bugün de etkin, güvenilir ve uzun vadeli yatırım ortamı sağlamaktadır. Türkiye yabancı yatırımcılar için ilgi odağı olmaya devam edecek” mesajını paylaştı.

Nebati, söz konusu açıklamasının aynısını İngilizce olarak da attı.